Tenis

Una dintre rivalele Simonei Halep a făcut marele anunț: „Sunt fericită și liniștită, mă bucur de zilele în care mă trezesc fără simt durere”

Garbine Muguruza si Arthur Borges FOTO Instagram

Articol de Andra Mocanu  —  miercuri, 24 mai 2023

Garbine Muguruza (29 de ani), fost lider mondial și câștigătoarea a două trofee de Mare Șlem, a anunțat că se va căsători cu Arthur Borges (38 de ani) și că-și va prelungi pauza pe care a luat-o de la tenis

Jucătoarea din Spania nu a mai evoluat în circuitul profesionist din februarie 2023, ea anunțându-și fanii în luna aprilie că nu va participa la niciun turneu în această vară. Din când în când a mai postat o poză cu activitățile sale pe Instagram, dar, miercuri, într-un interviu exclusiv pentru revista Hola a anunțat că se va căsători cu partenerul său de aproape doi ani, Arthur Borges. Fostul lider mondial a povestit cum s-au întâlnit și cum a venit cererea în căsătorie.

Nu m-am retras de tot, dar aveam nevoie să-mi iau un pic de timp ca să recuperez toate lucrurile pe care le-am pierdut în timpul carierei sportive, să petrec timp cu părinții mei, cu frații. Am zis că o să lipsesc în această vară, dar cred că voi lipsi tot anul. Nu am luat o pauză pentru Arthur, ci e un cumul de factori
- Garbine Mugurza

S-au întâlnit pe stradă

Pe finalul lui august 2021, Muguruza participa la US Open, plictisită de camera sa de hotel, a decis să iasă la o plimbare prin Central Park. „Și, când se aștepta mai puțin, în timp ce mergea singură cufundată în gândurile ei, iubirea i-a trecut în cale”, notează Marta Gordillo, jurnalista care a intervievat-o pe Garbine.

Arthur Borges, viitorul soț al jucătoarei din Spania, era din întâmplare pe o stradă și recunoscând-o i-a urat succes în turneu. 

„Am rămas uimită și mi-am zis, ce tip drăguț. De acolo am început să comunicăm, în fiecare zi mergeam să ne plimbăm împreună în Central Park. Foarte romantic, într-adevăr! A fost dragoste la prima vedere, ne-am simțit atrași unul de altul, ceva neașteptat, care s-a întâmplat pur și simplu”, a povestit jucătoare de tenis

Sunt fericită și liniștită, mă bucur de zilele în care mă trezesc fără simt durere. Corpul meu avea nevoie de o pauză 
- Garbine Muguruza

Apoi a continuat: „Lui îi place tenisul și de aceea m-a recunoscut, dar a fost foarte timid. Nu știam cine este, cu ce se ocupă, dar mi-a plăcut că venea din altă lume, care avea legătură cu luxul, moda, nu cu tenisul”.

2 trofee de Mare Șlema cucerit Garbine Muguruza în carieră, Roland Garros în 2016 și Wimbledon 2017, unde le-a învins pe Serena Williams, respectiv pe Venus Williams

Mai departe, Borges, care se îndrepta spre munca, îmbrăcat la costum, i-a cerut să facă o poză împreună. „Avem și acum poza de atunci, am înrămat-o”.

La hotelul preferat

Cererea în căsătorie a fost la fel de romantică. „Acum aproape o lună s-a întâmplat. Mi-a cerut mână la hotelul Marbella Club, unul dintre favoritele mele. Mi-a făcut o surpriză, întâi mi-a zis doar să mă fac frumoasă că mergem la o cină. 

I-am răspuns că mereu mă fac frumoasă. Acolo ne aștepta o masă sub un copac. Am întrebat ce se întâmplă și atunci când a venit cererea am început să plâng, i-am răspuns printre lacrimi”, a povestit Muguruza.

A fost o nebunie să câștig acele trofee de Mare Șlem, toată lumea le vrea. mi-aș dori și altele, dar sunt extrem de mulțumită cu ce reușit până acum. Am fost și lider mondial, toate visele mi s-au împlinit 
- Garbine Muguruza

Ceremonia va fi cel mai probabil la anul, dar încă nu au stabilit toate detaliile. „Mi-ar plăcea să fie vara, undeva aproape de plajă, în Spania, pentru că este locul, care ne unește cel mai mult”.

Muguruza l-a prezentat un pic și pe viitorul său soț. „S-a născut în Insulele Canare, apoi a plecat în Finlanda. E jumătate spaniol și jumătate finlandez și lucra la New York pentru Tom Ford, director la una dintre diviziile de modă.

A fost foarte curajos, a lăsat totul în urmă și a început să călătorească alături de mine, am fost extrem de mirată pentru că nu oricine pariază pe dragoste. Și așa s-a mutat cu mine în Geneva”.

A continuat: „E o persoană care are răbdare, un bun simț al umorului. E atletic, face sport, iar asta e un lucru important pentru mine. Dincolo de faptul că e foarte frumos și are stil. Ne potrivim extrem de bine, e ca și cum ne cunoșteam dinainte”.

Mi-ar plăcea să avem o familie completă, dar atunci când vom decide să facem copii va însemna că sunt gata să renunț la cariera mea de sportivă pentru că mi se pare complicat
- Garbine Muguruza

Arthur Borges a mai fost căsătorit cu patinatoarea finlandeză Kiira Korpi. Cei doi s-au cunoscut în 2010, în 2017 s-au logodit, iar în 2018 s-au căsătorit. Despărțirea a fost anunțată de tripla medaliată europeană în vara lui 2021. 

4 săptămânia fost lider mondial Garbine Mugurza între 11 septembrie și 8 octombrie 2017

Citește mai multe știri din tenis:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.