Campionate

Fostul fundaș de la FCSB, gafă incredibilă în Lituania » Și-a trimis mingea în poartă în urma unei erori de zile mari

Articol de Vlad Roșu  —  miercuri, 24 mai 2023

Fostul fundaș central al celor de la FCSB, Stipe Vucur (31 de ani), în prezent legitimat la formația lituaniană Zalgiris Vilnius, a fost protagonistul unei faze incredibile în meciul contra lui Kauno Zalgiris, din „optimile” Cupei Lituaniei. Kauno s-a impus cu 3-0 și s-a calificat în „sferturile” de finală ale competiției. 

Stipe Vucur, fostul fundaș de la FCSB, a comis o gafă incredibilă în Lituania 

În minutul 80, când Kauno Zalgiris conducea deja cu scorul de 2-0, grație golurilor lui Rosario Latouchent și Xavi Auzmendi, Stipe Vucur a „tranșat” definitiv soarta partidei. 

După ce cei de la Kauno Zalgiris trimiseseră mingea în afara terenului și arbitrul a acordat repunere din 6 metri, portarul lui Zalgiris Vilnius, croatul Tomislav Duka, a vrut să degajeze balonul. 

+6 Foto
Foto: Captură Twitter

Toți jucătorii lui Zalgiris ieșiseră din propriul careu, excepția fiind fostul fundaș al celor de la FCSB, care a rămas la numai câțiva metri distanță de propria poartă. În momentul în care Tomislav Duka a vrut să degajeze balonul, mingea l-a lovit în cap pe Stipe Vucur și a intrat în poartă, spre deliciul fanilor lui Kauno aflați în tribunele arenei. 

„Dărâmat” din cauza erorii făcute, Stipe Vucur s-a pus în genunchi, realizând ce greșeală comisese. Fostul fundaș al vicecampioanei României nu a fost consolat de niciunul dintre colegii lui. 

Stipe Vucur a ajuns în acest an la Zalgiris, după ce fusese liber de contract mai mult de un an și jumătate. A plecat de la FCSB după numai 3 meciuri. 

Mihai Stoica: „Singura dată când Vucur a dat cu capul a fost pasă de gol pentru adversari”

Imediat după plecarea lui Vucur de la FCSB, Mihai Stoica, managerul general al roș-albaștrilor, nu a ratat ocazia de a-l ironiza pe austriacul care are și cetățenie croată. 

„Nu a greșit într-un simplu meci, ci un meci foarte important, cea mai mare rușine de când a luat Gigi echipa. Să te scoată Karagandy... ăia, săracii, erau strâmbi. S-a mai și jucat pe teren neutru. Ăia nici nu știau să se bucure, n-am mai văzut așa ceva. 

Vucur nu a dat o dată cu capul! Mint, singura dată când a dat a fost pasă de gol pentru ăia. 

Așa că ar trebui să tacă din gură. Noi (n.r. - și Nicolae Dică, prezent în studio) îl știam de la meciul cu Hajduk Split. De aia am spus: «Gigi, n-ai cum să-l iei pe ăsta. Păi, noi am construit jocul pe el, era lent ca lebăda!»”, spunea Mihai Stoica în iunie 2021. 

Eu m-am opus categoric transferului. Argumente am avut, dar n-am fost ascultat. El zice că a jucat bine în ultimele meciuri... care bine? Că i-am bătut cu 4-1 pe Craiova? Ce legătură are el? A fost și pe teren, pe acolo... să fim serioși”, spunea Mihai Stoica la Orange Sport, în iunie 2022. 

Citește și: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.