Liga 1

Epic fail » Becali i-a dat 200.000 de euro pentru fiecare gol, iar acum pleacă liber

Billel Omrani, primul din dreapta // foto: Imago Images

Articol de Andrei Crăiţoiu, Dan Udrea, Remus Răureanu  —  Thursday, 25 May 2023

Billel Omrani (29 de ani) a făcut cea mai bună afacere atunci când a semnat cu FCSB. Pentru club, colaborarea nu a fost bună deloc și va fi încheiată pe 30 iunie.

Una dintre cele mai mari dorințe pe care le-a avut Becali s-a transformat într-un eșec total. Gigi a încercat timp de trei ani să-l ia pe Billel Omrani de la CFR, iar când l-a avut a rezultat o colaborare dezavantajoasă pentru club și excelentă pentru jucător.

Perfect pentru Omrani, dezastruos pentru FCSB și Gigi Becali

Omrani a primit cel mai bun contract pe care l-a avut în toată cariera, el a încasat 200.000 de euro la semnarea acordului și a mai primit 20.000 de euro în fiecare lună pe care a petrecut-o la FCSB

Cum a stat zece luni în clubul lui Becali, Billel s-a ales cu un total de 400.000 de euro, un venit-record pentru campionatul românesc.

În aceeași perioadă, Florinel Coman a câștigat 200.000 de euro, o jumătate din suma pe care a încasat-o Omrani. În tot timpul acesta, randamentul financiar a fost unul excelent pentru jucător, cel sportiv a fost dezastruos pentru club.

Omrani nu fusese niciodată atât de slab la CFR Cluj

Billel a fost titular doar în șase meciuri și a marcat numai două goluri. Așadar, a costat 200.000 de euro pentru fiecare reușită! A mai fost trimis de 15 ori pe teren pe parcursul partidelor. El nu s-a impus nici ca vârf, nici ca extremă. La CFR evolua cel mai des pe partea stângă a atacului, dar mai era utilizat uneori și ca atacant central.

În șase sezoane în care a jucat la Cluj, nu s-a întâmplat niciodată ca Omrani să înscrie doar două goluri, cel mai slab randament l-a avut în ediția 2020-2021, în care a dat numai trei goluri. 

Atunci a fost titular de patru ori, a prins cu două meciuri mai puține decât a avut în stagiunea aceasta în care nu a contribuit aproape deloc în campania FCSB-ului pentru câștigarea campionatului.

Luchin, despre Omrani la CFR Cluj: „A creat probleme și acolo”

Srdjan Luchin a jucat cu Omrani la CFR și a povestit la GSP Live că francezul a fost un jucător problematic la Cluj: 

„Într-o vreme l-au trimis la echipa a doua, apoi l-au reprimit și a fost cel mai bun pentru o scurtă perioadă. El așa este, nu poate fi controlat”. Petrescu era un admirator al lui Omrani în perioada în care au colaborat, mai ales antrenorul a insistat ca francezul să fie păstrat, în ciuda problemelor de indisciplină și a randamentului slab pe care Billel l-a avut uneori. 

Omrani n-a fost niciodată un marcator

Becali a tot insistat să-l aducă pe Omrani, el era dispus și să-i achite CFR-ului o sumă pentru transfer, doar ca să-l ia pe atacantul francez. Realitatea e că randamentul lui Billel nu a fost grozav nici la Cluj, în medie. El a marcat doar 33 de goluri în șase sezoane pe care le-a petrecut în Gruia. 

Omrani are 29 de ani și va deveni din nou liber pe 1 iulie, va putea să-și aleagă un nou club, pentru că Becali a anunțat deja că nu e interesat să-l păstreze. „Poate că așa vrea el, îi convine să fie mereu liber și să ia bani la semnarea contractelor”, crede Gigi.

VIDEO » Ce făcea Omrani în timpul bucuriei Farului, când coechipierii erau în autocar 

>

Tot despre FCSB: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.