Liga 1

„Știm cu toții că FCSB este Steaua” » CNA, verdict după discursul manifest al lui Emil Grădinescu

Articol de Sergiu Alexandru  —  Thursday, 25 May 2023

La o lună și jumătate de la discursul comentatorului Emil Grădinescu, Consiliul Național al Audiovizualului a dat verdictul.

„Știm cu toții că FCSB este Steaua, echipa care nu și-a întrerupt activitatea nicio secundă, echipa cu o prezență continuă în Liga 1. Schimbarea entității care administrează clubul nu aduce după sine modificări pe linie sportivă”, spunea Emil Grădinescu pe 12 martie, la meciul FCSB - Sepsi.

CNA, verdict după discursul lui Emil Grădinescu

După sesizările primite, CNA a dezbătut cazul în ședința de pe 18 mai. Membrii CNA au analizat discursul lui Emil Grădinescu, dar și declarația celuilalt comentator al meciului, Costi Mocanu, și a decis să nu ia nicio măsură. 

„Membrii Consiliului au vizionat secvențele relevante din meci și au audiat punctul de vedere exprimat de reprezentatul Orange Sport 1, care a precizat că cei doi comentatori și-au exprimat opiniile în legătură cu palmaresul echipei Steaua. Vă informăm că la finalul discuțiilor nu au fost constatate încălcări ale prevederilor legislației audiovizualului”, se arată în decizia CNA.

Urmează o confruntare cu efecte importante în lupta pentru configurația play-off-ului. FCSB este pe 3, iar Sepsi pe 7, dar are de jucat acea restanță cu FCU Craiova. Este o reeditare a finalei de Cupa României, ediția 2020, câștigată cu 1-0 de FCSB.

Îi spun FCSB pentru că, noi, comentatorii, așa suntem obligați de autorități. Știm cu toții că FCSB este Steaua, echipa care nu și-a întrerupt activitatea nicio secundă, echipa cu o prezență continuă în Liga 1. Schimbarea entității care administrează clubul nu aduce după sine modificări pe linie sportivă. Sunt «n» cluburi mari în lume care și-au schimbat patronii. Și mai știm că lupta pentru numele de Steaua îl lasă rece pe patron, îi place cum sună varianta sa de FCSB, «Faci Ce Spune Becali»

- Emil Grădinescu

Cum spunea Emil, FCSB în actele Ligii, FCSB la televizor. Evident, Steaua pentru cei din tribună, pentru că justiția nu a ajuns chiar până aici, în a le impune oamenilor ce să scandeze. 

- Costi Mocanu

Citește și: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.