Tenis

Ucraineanca Kostyuk, huiduită de public la Roland Garros, pentru gestul din meciul cu Sabalenka: „Ar trebui să le fie rușine!”

Marta Kostyuk a ignorat-o pe Aryna Sabalenka

Articol de Daniel Grigore  —  Sunday, 28 May 2023

Ucraineanca Marta Kostyuk (20 de ani, locul 39 WTA) a fost huiduită de publicul de la Roland Garros după ce a refuzat să-i strângă mâna bielorusei Aryna Sabalenka (25 de ani, 2 WTA), în semn de protest față de implicarea Belarusului în războiul dintre Rusia și Ucraina.

Turul 1 al turneului de pe zgura din Paris le-a pus față în față pe ucraineanca Marta Kostyuk și bielorusa Aryna Sabalenka.

Partida disputată astăzi a fost tranșată în două seturi de locul 2 mondial, 6-3, 6-2, după o oră și 10 minute de joc.

La finalul partidei, Kostyuk a refuzat să-i strângă mâna adversarei, așa cum se procedează de obicei. Marta a mers direct pe bancă, de parcă Sabalenka n-ar fi existat.

VIDEO. Marta Kostyuk, huiduită de public la Roland Garros, după ce a ignorat-o pe Aryna Sabalenka

Gestul ei a iritat o bună parte a spectatorilor, care au început să o huiduie. Sabalenka s-a gândit că ea este ținta publicului, dar odată ce s-a lămurit că nu era cazul, a făcut o plecăciune în fața celor prezenți în arenă.

Kostyuk a fost deranjată de reacția spectatorilor, cărora le-a bătut obrazul: „Nu m-am așteptat la asta. Ar trebui să fie cu adevărat rușinați de acțiunile lor. Vreau să știu cum se vor simți pentru aceste huiduieli peste 10 ani, când războiul se va fi terminat. Nu cred că se vor simți grozav”.

Nu este prima dată când Kostyuk recurge la un astfel de gest. De la izbucnirea războiului, ucraineanca refuză să le strângă mâna oponentelor din Rusia și Belarus.

Rezumatul VIDEO al partidei Aryna Sabalenka - Marta Kostyuk

Mai multe știri din tenis:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.