Campionate

Barcelona și Real Madrid au interzis să mai folosească denumirea „El Clasico” » Motivul deciziei

Barcelona și Real Madrid nu mai au voie să folosească în scop comercial sintagma „El Clasico”.

Articol de Alexandru Barbu  —  luni, 29 mai 2023

Barcelona și Real Madrid nu mai au voie să folosească în scop comercial sintagma „El Clasico”.

Oficiul Spaniol de Brevete și Mărci a hotărât că nici Barcelona, nici Real Madrid nu mai au dreptul să asocieze denumirea „El Clasico” cu meciul direct. „Ambele formații trebuie să înceteze imediat utilizarea sintagmei”, scrie publicația Relevo.

Barcelona și Real Madrid au interzis să mai folosească „El Clasico”

Decizia instituției din Spania vine în contextul în care Real Madrid ar fi încercat să-și însușească denumirea „El Clasico”. 

Oficiul de Brevete și Mărci le-a respins cererea „galacticilor”, motivând că formularea seamănă prea mult cu marca deja înregistrată de La Liga, „ElClásico”.

Barcelona și Real Madrid au la dispoziție o lună să conteste decizia.

Până acum, atât Barcelona, cât și Real promovau meciul cu eticheta „El Clasico” și vindeau în preajma meciurilor obiecte însemnate cu „El Clasico” (fulare, tricouri, mingi).

Barcelona - Real Madrid, o rivalitate istorică

Rivalitatea dintre Barcelona și Real Madrid datează din sezonul 1901/1902 și a devenit în ultimii ani cea mai spectaculoasă de pe mapamond. 

Cele două superechipe s-au întâlnit de 285 de ori în toate competițiile. Barcelona are mai multe succese, 118 la număr, Real Madrid a câștigat 105 întâlniri, iar 62 de partide s-au încheiat la egalitate.

Mai multe știri din fotbalul internațional:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.