Liga 1

Andrei Vochin, consilierul lui Răzvan Burleanu, face o declarație surprinzătoare: „Aș permite premierea echipelor”

Andrei Vochin ar vrea legalizarea premierii altor echipe

Articol de Gazeta Sporturilor  —  luni, 29 mai 2023

Andrei Vochin, consilierul președintelui FRF, spune că ar fi de acord ca echipele din Liga 1 să premieze adversarele rivalelor.

Dând exemplu Germaniei, Andrei Vochin spune că ar fi de acord ca o formație să premieze o altă formație. De exemplu, dacă ar fi în vigoare o astfel de lege, în ultima etapă din play-off-ul Ligii 1, CFR Cluj ar fi putut să o premieze pe Sepsi, iar CSU Craiova să ofere bani Farului pentru a-și apăra corect șansele.

Andrei Vochin ar vrea legalizarea premierii altor echipe

„Dacă ar depinde de mine să schimb o lege în țară, aș permite acestor echipe să fie premiate. Mă gândesc că nemții n-or fi proști, dacă permit acest lucru. 

E de notorietate că în Germania există o lege. Mainz și Koln, ca să dăm exemplu ultima etapă din Bundesliga, au fost premiate de cei care aveau interes să-și apere corect șansele.

Da, să nu mai fie considerată mită. Dacă s-ar schimba legea, aș cere să fie citită aia din Germania. Aș propune să se creeze un cadru legal. Nu știu dacă se poate în România, nici nu m-am interesat. Dar am aflat sâmbătă de chestia din Germania și mi s-a părut în regulă. Să fie totul la vedere, plătind impozit pentru acei bani”, a spus Andrei Vochin pentru Fanatik.

Gigi Becali a intrat la închisoare pentru premierea adversarilor

În iunie 2013, Gigi Becali  a fost condamnat la 3 ani de închisoare în „Dosarul Valiza”, fiind acuzat de dare de mită. Gigi Becali le-a oferit 1.700.000 de euro în tolal jucătorilor de la U Cluj pentru a-i învinge pe cei de la CFR Cluj, echipă cu care FCSB se afla în lupta directă pentru titlu în ultima etapă a sezonului 2007-2008. CFR a câștigat acel meci și a devenit campioană. 

VIDEO Cristi Balaj: „Apreciem că Farul a venit cu titularii, îi felicităm pentru titlul de campioni, l-au meritat”

>

Citește și: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.