Opinii

Fiii ploii

Articol de Ovidiu Ioanițoaia  —  luni, 29 mai 2023

Împotriva pronosticurilor, CFR și Universitatea Craiova au pierdut duminică seara meciurile de-acasă, decisive în cursa pentru ocuparea locului 3, ultimul în măsură să ducă în Europa. Astfel, s-a păstrat ierarhia dinainte și CFR o va întâlni pe Craiova lui Mititelu în barajul de Conference League.

Necaz cât casa la Cluj, unde Dan Petrescu s-a supărat rău! Dar când nu se supără el pe arbitri, pe adversari, pe propriii jucători, pe cine vrei și nu vrei?! De data asta, a răbufnit din pricină că Gică Hagi, vechiul său coechipier și prieten, a aliniat în Gruia cea mai bună garnitură posibilă, determinându-l pe "Bursuc" să creadă că și-a propus s-o ajute pe Universitatea!

Procedând așa, Hagi le-a redus dramatic vacanța titularilor, mulți convocați în zilele următoare la loturile reprezentative. Dar a ținut să onoreze blazonul de proaspătă campioană și, spre lauda lui, a reușit.

Astfel, căutând să demonstreze că și în fotbalul românesc a trecut vremea cumetriilor și a biletelor de favoare, să sperăm că definitiv, Hagi și Farul au câștigat respect și imagine. Tocmai de aceea atitudinea lui Petrescu de după meci, când și-a pierdut complet controlul, nu poate fi nici înțeleasă, nici scuzată. Încordare cât cuprinde și emoții, dar totul are o limită!

Gică Hagi (foto: Raed Krishan/GSP)

De fapt, CFR a cules în acest final de sezon exact ce a semănat. Nimic altceva. Ea a mers din dezamăgire în decepție și invers, fiind umbra echipei ce defila cândva prin campionat. Am anticipat actuala cădere remarcând că s-au făcut numeroase erori privind efectivul de jucători. S-a renunțat adesea la cine nu trebuia ca să fie aduși ori păstrați Janga, Yeboah, Maglica și alți asemenea fii ai ploii. Cum a dispărut, accidentat, și veteranul Deac, sufletul și motorul formației, aceasta s-a prăbușit iremediabil în anonimat. Dependentă de Deac, de loviturile lui libere, CFR nu și-a mai revenit fără el. S-a dus la vale.

Deși încurajată de 10.000 de oameni în Bănie, Craiova lui Rotaru a cedat presiunii în disputa cu un Sepsi care a folosit 5-6 rezerve, dar și-a luat rolul în serios și a transpirat abundent. Degeaba are Universitatea talent dacă n-are și destulă minte ca să-l exploateze, cele mai convingătoare exemple, din păcate, nu și singurele, fiind cele ale lui A. Ivan și Markovici, figuranți duminică. Poate răguși Neagoe cât vrea că nu-l aude nimeni din teren!

Cât despre Sepsi, acum și-a găsit să se despartă de Bergodi, a ales prost momentul! Într-adevăr, nu l-a dat afară. L-a împins însă să se simtă nedorit, sugerându-i să plece. Atunci când nu el, antrenorul, a făcut turul de onoare cu trofeul în mână după câștigarea celei de a doua Cupe a României, ci investitorul! Dar și în clipa în care căpitanul Niczuly, portarul erou al finalei, s-a grăbit să declare, în ciuda triumfului, că "Am jucat prost"!

Părerea mea, una mai largă însă, e că oficialii covăsneni se vor lămuri curând că au comis o greșeală când au rupt căruța cu Bergodi. O mare greșeală.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.