Liga 1

9 detalii de la Dinamo - FC Argeș 6-1 » Imagini din vestiar, „tricoul-șampanie” al lui Bani, detaliul de la pauză + mesajul emoționant al lui Mihai Bendeac

9 detalii de la Dinamo - FC Argeș 6-1 » Imagini din vestiarul roș-albilor, „tricoul-șampanie” al lui Bani, detaliul de la pauză + două personaje-cheie, ovaționate

Articol de Ioana Mihalcea  —  luni, 29 mai 2023

Dinamo a învins FC Argeș cu 6-1 în turul barajului de promovare în Superligă. Returul e sâmbătă, la Pitești, de la ora 21:00.

25.000 de oameni au urmărit live un meci senzațional pentru „câini”. Iată cele mai interesante detalii de la stadion: 

1. Un moment foarte special a avut loc chiar înainte de start, când fanii din tot stadionul au ridicat eșarfele și au cântat împreună, creând o atmosferă ireală în clipa în care jucătorii au intrat pe teren: 

>

Cântecul nu i-a însuflețit doar pe titulari, ci și pe jucătorii de rezervă. Alin Șerban a început să scandeze alături de suporteri, impresionat de volumul acestora: 

>

2. Dinamo a avut probleme cu accidentările în repriza secundă: Neluț Roșu, care a fost recuperat miraculos după accidentarea la gleznă cu Poli Iași, a primit o lovitură în față de la un adversar și s-a resimțit puternic, fiind și înlocuit pe final.

Și Costin Amzăr a avut probleme, dar musculare, după o alunecare salvatoare, iar în locul lui a intrat Șerban.

>

În seara asta suporterii au fost incredibili. Au demonstrat României ce înseamnă Dinamo. Am jucat în minimum 12, din secunda 1 până la sfârșit. Liga 1 are nevoie de Dinamo
Neluț Roșu

3. Momente motivaționale ale lui Dinamo au avut loc înainte de pauză, când jucătorii s-au strâns în cerc la centrul terenului pentru un mic dialog, și după goluri, când Ovidiu Burcă le-a explicat strategia și a încercat să-i mobilizeze pe elevii săi să preseze în continuare și să nu se lase pradă iluziei avantajului mare de pe tabelă.

>

4. Jucătorii înlocuiți au fost răsplătiți cu urale și aplauze din partea fanilor și au fost chemați să-i salute, iar Ghezali a primit o ovație de la tot stadionul:

>

Am avut momente, când evoluam în Franța, când nu mă simțeam fericit. Dinamo mi-a redat bucuria de a juca fotbal. Sunt foarte fericit și mulțumit aici! Azi am avut 12, dacă nu 13 jucători, datorită publicului
Lamine Ghezali

5. Bucuria a fost fără margini la final: jucătorii s-au îmbrățișat și s-au felicitat între ei, au format un cerc motivațional la centrul terenului - la fel ca la pauză, apoi au mers la galerie, unde au cântat și au dansat alături de fani. 

Două dintre personajele vitale ale lui Dinamo au fost în centrul atenției: Ovidiu Burcă și Lamine Ghezali. Numele lor au fost scandate de mai multe ori.

Cel al lui Ghezali a răsunat de altfel din toate colțurile arenei, iar francezul a venit inclusiv la tribuna a doua să facă poze cu suporterii, fiind solicitat minute în șir de fani. A fost „împins” spre vestiare de forțele de ordine după ceva timp, pentru ca spectatorii să elibereze stadionul. 

>

Mă bucură că oamenii au venit alături de noi, ne-au transmis o energie fantastică. La final au plecat fericiți acasă, asta e cel mai important
Ovidiu Burcă, antrenor Dinamo

Atmosfera a fost într-adevăr una senzațională pe tot parcursul meciului: 

>

6. Celebra scandare „Augh, augh, augh”, adoptată la titlul din 2007, s-a auzit din nou, în peluză și-n vestiar: 

>

7. Ahmed Bani, suspendat în meciul tur, autorul propoziției „Dinamo joacă fotbal șampanie”, a venit cu un tricou special la meci, pe care era trecut citatul, alături de un câine roșu care bea șampanie :D

7. Actorul Mihai Bendeac a postat o imagine emoționantă cu fratele său, Andrei, colaborator în departamentul social media al clubului Dinamo, plângând de bucurie după meci, alături de un mesaj special: 

Mi-am făcut un cadou frumos pentru ziua mea, de mâine. Noi la Dinamo trăim de la zi la zi. Nimeni nu se va hazarda 
Iulian Roșu

8. Bena, accidentat tot în Moldova, a fost apt, dar a jucat cu un bandaj pe coapsă, în ciuda problemelor reușind un meci foarte bun, încununat cu golul care a deschis festivalul.

9. Răzvan Patriche, accidentat în prima repriză cu Poli Iași, nu a putut juca azi, dar a venit la meci alături de copiii lui. El a ieșit pe gazon înainte de meci, apoi și și-a încurajat colegii din tribună și a mers alături de ei la final, la galerie.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.