Tenis

Cel mai ciudat meci de tenis pierdut de Ilie Năstase în carieră: „Să facem pariu pe soțiile noastre”

Articol de David Marinescu  —  marţi, 30 mai 2023

Descedent al celebrei familii de nobili români, Dimitrie Sturdza (84 de ani) a câștigat de 32 de ori campionatul de tenis al Elveției și povestește un eveniment amuzant care l-a avut în prim-plan pe Ilie Năstase

  • Emisiunea „Prietenii lui Ovidiu” este difuzată în fiecare săptămână, de la ora 20:00. Poate fi urmărită pe pe site-ul www.GSP.ro, pe pagina de Facebook a Gazetei (link AICI), pe contul de YouTube al Gazetei (abonează-te aici), în format podcast pe principalele platforme de distribuție a podcasturilor: Apple Podcast și Spotify.

- Năstase v-a bătut când ați jucat?
- Am jucat un set în 1971, după ce-a câștigat Roland Garros. Îl antrenam pe băiețelul meu pe întuneric și a venit Ilie. "Prințule, prințule, hai să jucăm puțin! Trebuie să mă antrenez". "Joacă cu băiatul meu...". A jucat cinci minute, dar m-a luat pe mine.

>

- Și?
- "Hai să jucăm un meci, pe pariu!". "Măi Ilie, ai câștigat Parisul și vrei pe bani acum?!". "Să facem pariu pe soțiile noastre". "Eu am o soție nemțoaică, nu înțelege glumele astea". Am jucat și l-am bătut 6-4!

- Pariuri marca Ilie Năstase.
- Să vă spun! Am ajuns la masă cu soția și cu cei doi copii. Și-l văd pe Ilie, care intră în restaurant. Era cu soția lui foarte frumoasă și începe să țipe în toată sala aia. "Sturdza! Soția mea nu vrea la tine!". 

- Soția cum a reacționat?
- S-a uitat la mine: "Ce-ai făcut? Ai încercat să te bagi cu soția lui Ilie?". "Nu...", "Dar ce este?". "Am făcut un pariu în glumă pe soțiile noastre". "Ai pariat pe mine?! Și ai câștigat?!". "Da". A luat copiii de mână și a plecat. N-a mai vorbit cu mine o săptămână. "Ți-am făcut-o, Sturdza!", țipa Ilie, uitându-se la mine toată sala. M-am făcut roșu, m-am făcut alb. Ha, ha, ha!

Nu era mare treabă, dar ceilalți nu se antrenau tot atât ca mine. Așa am reușit. Tenisul mi-a adus foarte mult! Nu doar libertatea pentru tata, dar cu tenisul am vizitat lumea întreagă și am văzut țări și oameni pe care n-aș fi putut să-i văd dacă plecam ca turist. Când ești turist, vezi toate lucrurile frumoase, dar ca jucător de tenis nu mai ai timp să vizitezi. Organizatorii încercau să-ți arate altfel lucrurile. Am învățat foarte mult
Dimitrie Sturdza, fost jucător tenis

Citește și:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.