Liga 2

„Rambo”, ultras la Dinamo în Peluza Sud » A preferat să stea între suporteri, nu la lojă

Emilian Dolha, printre suporteri

Articol de Eduard Apostol, Viorel Tudorache  —  miercuri, 31 mai 2023

Emilian Dolha (43 de ani), fostul portar al lui Dinamo, recunoscut pentru simpatiile sale roș-albe, a vizionat meciul cu FC Argeș, 6-1, dintre ultrașii Peluzei Sud.

Mai mulți foști fotbaliști și conducători ai „câinilor” au asistat la confruntarea ce le-a oferit dinamoviștilor un avantaj nimicitor pentru retur. Manșa secundă se va juca la Mioveni, pe stadionul „Orășenesc”, sâmbătă de la ora 21:00.

+11 Foto
Emilian Dolha. Foto: Cristi Preda (GSP)

Dolha, după debutul la Dinamo: „Frate, pot să mă și las acum!”

Oamenii de afaceri, diverși, au preferat să stea la lojă, unde s-au pozat și au făcut promisiuni că vor veni cu bani la Dinamo, condiționând detaliul de ridicarea „veșnicului” stadion. Au mai fost și alți foști fotbaliști la meci, dar unul dintre ei a surprins. A dorit să trăiască emoția confruntării dintre ultrași!

Fostul goalkeeper și antrenor cu portarii Emilian Dolha, 43 de ani, a preferat să stea printre suporterii de la Peluza Sud, cântând și trăind emoțiile alături de aceștia. Ema Dolha, poreclit „Rambo” pentru fizicul său impunător, a stat în primele rânduri și a părăsit arena abia după ce i-a salutat pe jucători, alături de ceilalți fani.

„Frate, acum pot să mă și las de fotbal! Am apărat poarta lui Dinamo, sunt cel mai fericit”, spunea Emilian Dolha,după debutul în tricoul „câinilor” în 2008.

Emilian Dolha, fostul portar al lui Dinamo

Dolha, campion cu Rapid + Ceasul de la Borcea

Ema Dolha a început fotbalul în Transilvania, la Gloria Bistrița și Olimpia Satu Mare. Originar din Turda, goalkeeperul a bifat apoi șase ani la Rapid, unde a câștigat și titlul de campion cu formația antrenată de Mircea Rednic în 2003. 

Tot atunci a cochetat și cu prima reprezentativă, unde a adunat două selecții, după ce a trecut pe la toate grupele de juniori.

A bifat experiențe în Polonia, la Wisla Cracovia și Lech Poznan, iar între 2008 - 2011 a îmbrăcat tricoul „câinilor roșii”. După un succes cu Steaua, în Ghencea, după o prestație memorabilă, Cristi Borcea i-a oferit un ceas de colecție de zeci de mii de euro! 

Ulterior, a mai trecut pe la Fakel Voronej, Gloria Bistrița, U Cluj, FC Argeș și Rapid, iar în ultimii ani a fost antrenor cu portarii pe la mai multe formații.

De două decenii este dedicat fitness-ului, antrenându-se și separat, în perioada carierei de fotbalist.

>

Citește și alte știri din fotbal:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.