Campionate

Altă „bijuterie” descoperită de Loți » Tânărul promovat de Boloni la Metz e astăzi golgheterul și jucătorul anului în Ligue 2!

Georges Mikautadz, atacantul lui Metz. Foto: Imago

Articol de Theodor Jumătate  —  miercuri, 31 mai 2023

Recunoscut în lumea întreagă ca antrenorul care descoperă nume mari, Laszlo Boloni (70 de ani) îl propune acum lumii fotbalului pe georgianul Georges Mikautadze (22 de ani), atacantul lui Metz, cel mai prolific și cel mai bun jucător al ligii secunde franceze.

Vineri seară, Laszlo Boloni joacă meciul decisiv cu Metz. Dacă o învinge acasă pe Bastia, promovează în Ligue 1, împlinindu-și obiectivul chiar de la primul sezon în Lorena.

Ultima propunere a lui Ladislau Boloni: Georges Mikautadze, după Cristiano Ronaldo și Raphael Varane

În vârstă de 70 de ani, antrenorul a câștigat deja ceva în această stagiune la Metz. Un jucător. Recunoscut în toată lumea pentru „ochiul" său extraordinar, care reperează „bijuterii” printre tineri și le propulsează spre marea performanță, Cristiano Ronaldo, Quaresma și Varane fiind doar trei din lunga lui listă de fotbaliști europeni importanți, Loți se mândrește acum cu alt nume care se impune tot mai puternic în Franța: Georges Mikautadze.

Georges Mikautadze, golgheterul lui Ladislau Boloni la Metz: 31 de goluri influențate

Vara trecută, atacantul născut la Lyon, dar cu 14 selecții și 3 goluri la naționala Georgiei, s-a întors la Metz după ce fusese două sezoane împrumutat în Belgia, la Seraing. Și atunci l-a văzut Boloni, care nu l-a mai lăsat să plece nicăieri. L-a oprit, l-a titularizat, i-a dat încredere. Iar el a explodat. La 22 de ani, zboară!

Mikautadze a devenit golgheterul lui Metz și al ligii secunde (23 de reușite), cel mai performant „lunetist” (40 de șuturi pe poartă), este al doilea pasator al campionatului (8) și tocmai a fost ales jucătorul anului în Ligue 2.

Georges Mikautadze, cea mai bună cotă a carierei

Estimat la 6 milioane de euro pe site-ul Transfermarkt.de, cea mai bună cotă a carierei, le-a mulțumit colegilor în Gala UNFP (uniunea jucătorilor profesioniști din Franța): „Am cucerit acest trofeu datorită lor". Dar cel care l-a promovat a fost Loți Boloni. 

3.000de minute a jucat Georges Mikautadze la Metz în acest sezon de Ligue 2, având o medie de 83 de minute pe meci (36 de partide)

Junior de la Metz, arestat în Germania. A omorât un adversar pe teren!

Și o veste mai puțin bună pentru Boloni. Un junior din academia clubului său, FC Metz, e în arest în Germania, după un scandal uriaș. Aflat cu echipa lorenă în turneu la Frankfurt, adolescentul în vârstă de 16 ani a lovit violent în cap un adversar neamț cu un an mai mic în timpul incidentelor de la sfârșitul partidei. Iar victima a decedat astăzi, după mai multe zile în comă.  

Citește și: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.