Tenis

Patrick Mouratoglou a găsit o altă mare problemă în cazul Simonei Halep! Detalii NOI: când ar avea loc prima audiere

Antrenorul francez Patrick Mouratoglou (52 de ani) semnalează o altă mare problemă în cazul Simonei Halep (31 de ani, 35 WTA). Suspendată provizoriu pentru dopaj, sportiva „tricoloră” va trebui să o ia de la zero în momentul unei posibile reveniri.

Articol de Adrian Jitea  —  miercuri, 31 mai 2023

Antrenorul francez Patrick Mouratoglou (52 de ani) semnalează o altă mare problemă în cazul Simonei Halep (31 de ani, 35 WTA). Suspendată provizoriu pentru dopaj, sportiva „tricoloră” va trebui să o ia de la zero în clasament în momentul unei posibile reveniri.

Simona Halep nu a mai jucat un meci oficial de pe 29 august 2022, eșecul surprinzător suferit în turul inaugural de la US Open împotriva ucrainencei Daria Snigur, scor 2-6, 6-0, 4-6.

Românca își va pierde în curând toate punctele din clasamentul WTA, iar Patrick Mouratoglou cere judecarea cât mai rapidă a cazului de dopaj. Conform francezului, primul termen ar urma să aibă loc la finalul lunii iunie.

Patrick Mouratoglou: „Audierea Simonei Halep ar trebui să fie la finalul lunii iunie”

„Singurul lucru pe care Simona l-a cerut a fost să fie respectate regulile. Iar regulile pe care ITIA sau ITF le-au făcut spun că atunci când ești suspendat provizoriu, așa cum este cazul Simonei, ești îndreptățit să ai parte de o audiere cât mai rapidă.

Simona așteaptă să fie audiată începând din februarie. Tocmai a fost amânată audierea de la finalul lui mai, iar acum ar trebui să fie la finalul lunii iunie. Ar fi a patra tentativă.

Eu spun că nu respectă regulile, ceea ce este cu adevărat șocant. Simona nu a cerut în niciun moment vreun tratament special, a cerut doar să-și poată prezenta punctul de vedere alături de experții care o reprezintă.

Următorul pas în proces pentru ea este să fie în sfârșit audiată, pentru că vedem că ITIA amână constant acest lucru. De-abia apoi vom lua o decizie bazându-ne pe toate detaliile pe care le vom avea la momentul respectiv”, a spus Patrick Mouratoglou, potrivit Hotnews

Patrick Mouratoglou: „Alta este problema în cazul Simonei Halep”

Întrebat când crede că ar putea reveni Simona Halep în circuit, Mouratoglou a spus:

Problema este că a stat prea mult timp pe margine cu toate aceste amânări, iar probabil că-și va pierde toate punctele. A ratat patru Grand Slamuri și toate punctele doar pentru că ei nu și-au făcut treaba în mod corespunzător.

Deci, în momentul în care va putea juca din nou o va face începând de la zero, ceea ce este extrem de incorect, iar asta, repet, doar pentru că ei nu și-au făcut treaba corespunzător

- Patrick Mouratoglou, potrivit Hotnews

Citește și alte știri despre Simona Halep: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.