Campionate

Fostul star al lui Real Madrid va semna cu Manchester City: „99 la sută e făcut!”

Foto: Imago

Articol de Aurelian Botezatu  —  Thursday, 01 June 2023

Transferul lui Mateo Kovacic, 29 de ani, de la Chelsea la campioana Angliei, Manchester City, este ca și rezolvat - dezvăluie portalul „Football Insider”. Mijlocașul i-ar costa pe „cetățeni” undeva în jurul a 46 de milioane de euro.

Manchester City se întărește în linia mediană. După ce l-a pierdut pe Jude Bellingham, al cărui transfer de la Dortmund la Real Madrid este iminent, managerul Pep Guardiola s-a orientat rapid. 

Conform portalului britanic „Football Insider”, specializat pe mercato, campioana Angliei este foarte aproape de a finaliza achiziționarea mijlocașului Mateo Kovacic, de la Chelsea: „E 99 la sută făcut. Pep e mare fan al internaționalului croat”.

Mateo Kovacic și-a negociat deja contractul

Jucătorul în vârstă de 29 de ani mai are un an de contract cu albaștrii, însă perspectiva unui sezon 2023/2024 fără cupe europene nu-l atrage. 

Totodată, gruparea londoneză și-a propus să-și reducă drastic efectivele, ziarele din Insulă anticipând până la 15 plecări în această vară! Kovacic și-ar fi negociat deja contractul la Manchester City, care ar urma să plătească în schimbul lui în jurul a 46 de milioane de euro.

L-ar putea înlocui la Manchester City pe Gundogan

El a bifat 37 de meciuri în acest sezon, pentru Chelsea, în toate competițiile. Bilanț: 2 goluri, 2 pase decisive. Iar de când a ajuns la Londra, în 2019, transferat de la Real Madrid, a adunat 221 de apariții, a marcat 6 goluri și a reușit 15 assist-uri. Mijlocaș central de meserie, croatul mai poate juca „închizător” sau în spatele „vârfului”.

Principalii săi concurenți la City: Ilkay Gundogan și Rodri. Internaționalului german, 32 de ani, îi expiră contractul la 1 iulie, i s-a făcut o ofertă de prelungire, însă deocamdată n-a luat o decizie.

93de selecții și 5 goluri are Mateo Kovacic, 29 de ani, în naționala Croației

Citește și alte știri din fotbalul internațional: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.