Liga 1

Hagi, pe lista unui gigant cu 4 trofee Champions League » Prima reacție a „Regelui”: „Știți că îmi place echipa asta”

Gică Hagi, 58 de ani, ar fi pe lista lui Ajax, formație legendară, cu 4 trofee de Champions League în palmares.

Articol de Alexandru Barbu  —  vineri, 02 iunie 2023

Gică Hagi, 58 de ani, ar fi pe lista lui Ajax, formație legendară, cu 4 trofee ale Ligii Campionilor în palmares.

Ajax nu îl va păstra pe John Heitinga, interimarul din partea a doua a sezonului, cel care a stat pe banca „lăncierilor” după demiterea lui Alfred Schreuder din luna ianuarie. 

Gică Hagi, despre posibila ofertă de la Ajax: „Știți că îmi place echipa asta”

Iar olandezii de la sportbookies.nl notează că Ajax, doar locul 3 în acest sezon, a alcătuit o listă cu tehnicieni. Printre ei, Hagi! 

„Regele” ar avea însă o „misiune” grea. Gruparea din Amsterdam se gândește și la antrenori mai bine cotați, ca Graham Potter (ex-Chelsea), Julian Nagelsmann (ex-Bayern) sau Peter Bosz (ex-Lyon).

Întrebat în această seară, după demonstrativul România All Stars - Galatasaray Legends 4-4, despre posibilitatea de a ajunge la Ajax, managerul Farului a lăsat o portiță deschisă: „Știți că îmi place Ajax, dar eu îmi văd de munca mea. Ce o fi o fi”.

5 trofeeare Hagi în cariera de antrenor: două titluri, Cupa și Supercupa cu Viitorul, plus o Cupă cu Galatasaray

Bas Kuipers, căpitanul Go Ahead Eagles: „Dacă fi Ajax, l-aș lua pe el”

La începutul lunii mai, Bas Kuipers, 28 de ani, căpitanul celor de la Go Ahead Eagles, îl propunea pe Hagi la Ajax.

„Hagi este o legendă, e fantastic. Am avut o colaborare specială, atât din punct de vedere negativ, cât și pozitiv. Dar mă uit înapoi cu mult drag la acea perioadă. Fiecare antrenament era de parcă urma să jucam o finală de Liga Campionilor. 

A fost intens, fără precedent! Toată lumea îl asculta. Dacă aș fi Ajax, l-aș lua pe el. E un antrenor foarte bun. Este și «Cruijffiaan», Cruijff este marele lui idol. Are o concepție foarte frumoasă despre joc”, a declarat Kuipers pentru podcastul „Fresia & Milan Parkeren de Bus”.

Kuipers l-a avut antrenor pe Hagi la Viitorul în partea a doua a sezonului 2018/19. Adus de George Ogăraru, oficialul de la acea vreme al marinarilor, fundașul stânga crescut la juniorii lui Ajax, cu selecții în naționalele de tineret ale Olandei, n-a prins decât 9 partide în România, suficient însă cât să câștige Cupa și Supercupa.

Ajax a terminat pe locul 3 campionatul 2022-2023, sub Feyenoord și PSV, și va rata Champions League pentru prima dată după 14 ani.

VIDEO. Gică Hagi, despre academia care-i poartă numele: „E sufleul meu! Toți trebuie să știe să atace, să aibă posesie și să pună presiune!”

>

Mai multe articole de actualitate:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.