Campionate

Leo Messi va fi anunțat marți la Al-Hilal » Va câștiga în Arabia Saudită dublu față de Cristiano Ronaldo!

Leo Messi va fi anunțat marți la Al-Hilal. Foto: Instagram

Articol de Daniel Scorpie  —  sâmbătă, 03 iunie 2023

Leo Messi (35 de ani) va juca diseară ultimul meci la PSG, împotriva lui Clermont, și va pleca liber de contract să joace în zona Golfului. Barcelona n-a putut să rezolve probleme transferului din cauza dificultăților financiare.

  • PSG - Clermont, ultimul meci pentru Messi în tricoul campioanei Franței, are loc azi, de la ora 22:00. Meciul va fi liveTEXT pe GSP.ro și în direct la TV pe Prima Sport 3.

Cristiano Ronaldo s-ar putea duela iar cu Leo Messi în curând în același campionat. După ce portughezul s-a transferat în ianuarie de la Manchester United la Al-Nassr, în Arabia Saudită va ajunge și argentinianul. 

Cotidianul catalan Sport a anunțat că toate eforturile Barcelonei de a-l convinge să se întoarcă pe Camp Nou au eșuat, clubul blaugrana neputând să-i ofere un contract pe măsura pretențiilor sale, din cauza gravelor probleme financiare, astfel încât „Puricele” va lua tot drumul zonei Golfului. Marți, 6 iunie, va fi ziua marelui anunț.

Leo Messi va fi anunțat marți la Al-Hilal. Acord mamut de 2 miliarde

Diseară, Messi va evolua pentru ultima oară în tricoul lui PSG, în partida de pe teren propriu cu Clermont, și apoi va pleca liber de contract. Îl așteaptă la Al-Hillal o ofertă faraonică, 400 de milioane de euro pe sezon, dublu față de cât primește Cristiano la Al-Nassr. 

Daily Mail scrie despre „acordul mamut” pregătit de saudiți, 2 miliarde de euro, în total, cu toate impozitele, taxele și comisioanele și contractele de sponsorizare din jurul transferului.

„Sport” mai scrie că toate actele sunt pregătite pentru ca Messi să semneze și să devină cel mai bine plătit fotbalist din lume. Singurul lucru care nu se precizează, de către nicio sursă, este durata angajamentului propus atacantului de 35 de ani, două sezoane ori mai mult.

Al-Hilal a terminat pe locul 3 în Arabia Saudită

Ambiția saudiților de a-l convinge pe Messi să semneze este dată și de faptul că Al-Hilal a ratat titlul în acest sezon și a terminat abia pe locul al treilea, la 13 puncte de campioană, neputând juca în Liga Campionilor Asiei. Cea mai titrată echipă saudită îl curtează de mai multă vreme pe Messi care, pe lângă Barcelona, mai are și o ofertă din MLS, de la echipa lui David Beckham, Inter Miami. Incomparabilă financiar cu cea din zona Golfului.

Și Xavi, antrenorul Barcelonei, s-a resemnat că Leo nu se întoarce: „Aici porțile îi sunt deschise și știu că săptămâna viitoare va lua o decizie. Trebuie să-l lăsăm în pace să aleagă, chiar dacă va prefera propunerea din Golf. E un lider și se poate adapta perfect la orice situație”.

Citește și:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.