Handbal

Surpriză imensă în Final Four-ul Ligii Campionilor: calificare în finală în ultima secundă! + Kristiansand a răpus-o pe Gyor

+7 Foto
FOTO: Imago

Articol de Adrian Jitea  —  sâmbătă, 03 iunie 2023

Kristiansand (Norvegia) a învins-o pe Gyor (Ungaria), scor 37-35, și s-a calificat în finala Ligii Campionilor la handbal feminin. Ferencvaros (Ungaria) a produs surpriza în cealaltă semifinală, victorie dramatică, 30-29 în fața lui  Esbjerg (Danemarca).

  • Finala Ligii Campionilor, Kristiansand - Ferencvaros, este programată duminică, de la ora 19:00. Finala mică se joacă mai devreme, de la ora 16:00.

Ungaria va avea o reprezentantă în finala Ligii Campionilor, dar nu pe Gyor, echipa pe care mizau toți specialiștii. 

Ferencvaros, povestea frumoasă a actualei ediții, calificată miraculos în Final Four după ce pierduse turul „sfertului” cu Metz la 6 goluri, a mai produs o „remontada”. Esbjerg, echipa care a eliminat-o pe CSM București, a condus astăzi și cu 5 goluri, chiar în debutul părții secunde.

Maghiarele, încurajate de un public fantastic la Budapesta, au revenit pas cu pas. Golul decisiv a fost semnat de Bolk atunci când mai erau doar două secunde pe cronometrul de joc.

Kristiansand, prima finalistă

Prima semifinală a Final Four-ului de la Budapesta, cea mai așteptată, cea dintre favoritele Gyor și Kristiansand a avut 30 de minute de vis. S-a jucat într-un ritm năucitor. 

Norvegiencele, câștigătoarele ultimelor două ediții din Liga Campionilor, au marcat nu mai puțin de 23 de goluri în prima parte. Maghiarele au punctat și ele de 18 ori. 

Finalul disputei a fost pe muchie de cuțit. Gyor a strâns din handicap, iar cu 45 de secunde înaintea fluierului final, norvegiencele mai aveau un singur gol avans. Vyakhireva și-a asumat o pătrundere individuală, a marcat și o duce pe Kristiansand spre istorie: la un singur meci distanță de al treilea trofeu consecutiv. 

CSM București și Rapid s-au oprit în „sferturi”

România a avut două reprezentante în actuala ediție a Ligii Campionilor, pe CSM București și pe Rapid. Ambele s-au oprit la un pas de Final Four, în faza sferturilor de finală. 

Rapid n-a avut nicio șansă în fața campioanei en-titre, 56-71 la general contra lui Kristiansand. „Tigroaicele” s-au înclinat în fața lui Esbjerg, 59-65 la general.

Citește și alte știri din handbal: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.