Campionate

Ultimă etapă uluitoare în Belgia » Luptă în 3 pentru titlu, campioana schimbată de 5 ori în 90 de minute! Golul decisiv a venit în prelungiri

+9 Foto
Antwerp a remizat pe terenul lui Genk, scor 2-2, și a cucerit titlul în Belgia. Royale Union SG era la mâna ei, dar a cedat pe teren propriu în fața lui Club Brugge, club fără obiectiv, scor 1-3.

Articol de Adrian Jitea  —  Sunday, 04 June 2023

Antwerp a remizat pe terenul lui Genk, scor 2-2, și a cucerit titlul în Belgia. Royale Union SG era la mâna ei, dar a cedat pe teren propriu în fața lui Club Brugge, echipă fără obiectiv în ultima rundă, scor 1-3. 

Runda decisivă din Belgia a programat meciurile Genk - Antwerp și Royale Union SG - Club Brugge. Clasamentul înaintea rundei decisive păstra trei formații în lupta pentru trofeu: Antwerp (46 puncte), Royale Union SG (46), Genk (45).

Antwerp, campioană în Belgia

Dramastismul a fost la cote inimaginabile, cu răsturnări de situație pe care niciun scenarist nu le-ar fi putut pune pe hârtie. Toate cele trei pretendente au fost, la un moment dat, în fotoliul de campioană: 

  • min 1: Royale Union SG
  • min. 45: Genk campioană
  • min. 46: Royale Union SG campioană
  • min. 89: Genk campioană
  • min. 90+4: Antwerp campioană.

Reușita decisivă din lupta pentru titlu a venit în minutul 90+4 al disputei Genk - Antwerp, la scorul de 2-1. A fost semnată de Toby Alderweireld, fostul fundaș al lui Tottenham, un șut senzațional, de la 20 de metri, direct în vinclu.

Clasamentul final din play-off:

Criteriile de departajare în Belgia sunt ca în Liga 1: punctele, rotunjire și punctele din sezonul regular. Ordinea în sezonul regular a fost: Genk, Royale Union, Antwerp.

Au ratat și Liga Campionilor!

Royale Union SG a ratat și prezența în ediția următoare a Ligii Campionilor. Un egal i-ar fi fost suficient pentru locul secund.

  • Antwerp - play-off Liga Campionilor
  • Genk - turul II preliminar Liga Campionilor
  • USG - play-off Europa League
  • Brugge - turul II preliminar Conference League
  • Gent - turul II preliminar Conference League

Antwerp, campioană în cel mai palpitant sezon din istoria Belgiei

Belgienii continuă să improvizeze în privința sistemului competițional. Anul acesta au apelat la un play-off final în care au participat doar cel mai bine clasate 4 formații. De acest lucru a beneficiat Antwerp. 

Este doar al 5-lea titlu din istoria clubului. A fost adus cu Mark van Bommel pe bancă. Precedentul trofeu fusese ridicat în stagiunea 1956/1957.

Citește și alte știri din fotbalul internațional: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.