Liga 1

Denis Alibec, lovitură de proporții! A câștigat 1,2 milioane de euro la FIFA

Articol de Sergiu Alexandru, Alexandru Răducanu  —  luni, 05 iunie 2023

Campion cu Farul, atacantul Denis Alibec (32 de ani) a câștigat la FIFA, în prima instanță, procesul cu fosta sa echipă, Kayserispor. Are dreptul la 1,2 milioane de euro. Decizia poate fi atacată la TAS.

Cu gândul la un transfer în străinătate, Denis Alibec a câștigat la finalul lunii mai, la FIFA, procesul cu turcii de la Kayserispor. Camera de Soluționare a Litigiilor a dispus ca atacantul Farului să primească 1,2 milioane de euro.

Denis Alibec, o primă victorie în procesul cu Kayserispor

Plecat în vară de la turci, când a ajuns la Farul, Denis Alibec și-a reclamat clubul la FIFA pentru neplata salariilor. Iar din informațiile GSP.ro, jucătorul, care a fost reprezentat de avocatul Dan Idita, a câștigat în primă instanță.

Astfel, judecătorii FIFA au decis ca:

  • Alibec trebuie să încaseze 450.000 de euro, Suma reprezintă salariile restante pe care Alibec trebuie să le primească de la Kayserispor
  • Atacantul va mai primi și 750.000 de euro, drept compensații, pentru că turcii i-au terminat contractul fără justă cauză

Decizia nu e definitivă, iar Kayserispor o poate ataca la TAS.

„FIFA a admis cererea jucătorului Denis Alibec, obligând clubul Kayserispor la plata drepturilor financiare restante și la plata unei compensații pentru încetarea unilaterală a contractului. 

De asemenea, a respins cererea reconvențională formulată de clubul Kayserispor. Este un prim pas foarte important, urmează să vedem dacă cei de la Kayserispor vor ataca această decizie la TAS”, a spus avocatul Dan Idita.

Dan Idita
  • Alibec a ajuns la Kayserispor în octombrie 2020, de la Astra. În vara lui 2021 a fost împrumutat la CFR Cluj, iar în ianuarie 2022 a fost împrumutat la Atromitos. Din iulie, este jucătorul Farului
  • Pentru turci, Alibec a jucat 17 meciuri și a marcat 3 goluri

Citește și: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.