Campionate

Liverpool îl aduce pe campionul mondial Mac Allister. Prețul: 70 de milioane de euro!

Alexis Mac Allister

Articol de Aurelian Botezatu  —  Monday, 05 June 2023

Jurgen Klopp, managerul lui FC Liverpool, a rezolvat transferul lui Alexis Mac Allister, de la Brighton. Campion mondial cu reprezentativa Argentinei, mijlocașul în vârstă de 24 de ani va semna un contract pe 5 sezoane cu „cormoranii”.

FC Liverpool a avut un 2022/2023 de coșmar. Fără trofeu și fără a avea asigurată măcar prezența într-o cupă europeană, la toamnă! Pentru ca un asemenea dezastru să nu se mai repete, managerul Jurgen Klopp a cerut conducerii bani pentru jucători de top. Iar primul transfer este deja parafat.

Mac Allister a strălucit la Cupa Mondială din Qatar

Conform specialistului în mercato, Fabrizio Romano, „The Reds” l-au luat pe internaționalul argentinian Alexis Mac Allister, de la Brighton. Mijlocașul în vârstă de 24 de ani a bifat 35 de partide în Premier League, stagiunea trecută, dar momentul său de vârf a fost la Mondialul 2022.

În Qatar, Mac Allister a fost titular în 6 dintre cele 7 partide ale naționalei sale, cu care s-a încoronat campion mondial în finala contra Franței (3-3, 4-2 la penalty-uri).

Liverpool i-a plătit lui Brighton exact suma specificată în clauza eliberatoare din contractul jucătorului, cifrată la 70 de milioane de euro. El va semna un contract pe 5 ani cu "cormoranii", până-n 2028.

42de milioane de euro e valoarea de piață a lui Mac Allister, pe transfermarkt.de. Înaintea CM 2022 era cotat la 32 de milioane de euro

16selecții și un gol are Mac Allister în naționala Argentinei. La Brighton a ajuns în ianuarie 2019, de la Argentinos Juniors

CITEȘTE ȘI ALTE ȘTIRI DIN FOTBALUL INTERNAȚIONAL:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.