Liga 1

Momente emoționante cu văduva lui Petre Deselnicu, legendarul fotbalist al Craiovei » „Puiul meu, iubirea mea!”

+22 Foto
Doina Deselnicu, în fața unei fotografii cu Petre Deselnicu, stânga, lângă antrenorul Constantin Oțet captură FCU TV

Articol de Viorel Tudorache  —  luni, 05 iunie 2023

Momente emoționante petrecute în baza de pregătire a echipei FCU Craiova. Doina Deselnicu, văduva fostului fotbalist Petre Deselnicu, inclus în galeria legendelor formației din Bănie, a fost invitată pentru a primi o Stea Onorifică din partea clubului oltean cu ocazia amplasării Stelei de Recunoștință în incinta bazei de pregătire “Tărâmul Leilor”.

Doina Deselnicu a îngenuncheat lângă steaua cu numele soțului ei și a rememorat amintiri cu Ion Oblemenco sau Ilie Balaci din perioada marii echipe ”Știința”.

”Puiul meu, iubirea mea! Puiul meu, sufletul meu, am venit la tine. Parcă ieri s-a întâmplat clipa despărțirii. Nu-mi vine să cred! Iubirea sufletului meu. Să-ți pup mâinile cu care mă mângâiai. Te-am iubit, te iubesc și te voi iubii până ajung în Ceruri, lângă tine, acolo sus. Atunci îmi voi găsi liniștea”, și-a mai răcorit sufletul Doina Deselnicu. 

Femeia a fost însoțită de nepotul Codruț Craioveanu, fiul lui Gică Craioveanu din căsătoria cu Oana Deselnicu.

VIDEO. Momente emoționante cu Doina Deselnicu, soția fostului mare jucător al Științei, Petre Deselnicu

>

Petre Deselnicu, poreclit ”zâmbetul Craiovei”, a jucat fundaș central și a făcut parte din echipa care a câștigat primul titlu de campioană al Universităţii Craiova, obţinut în 1974. A evoluat în prima ligă, în 246 de meciuri și a marcat 12 goluri.

După 1990 a ocupat funcţii de conducere la Universitatea Craiova şi Electroputere.

Despre prietenul lui, Ion Oblemenco, spunea că: „l-am pupat de mai multe ori decât pe nevastă-mea, atâtea goluri a marcat”.

Petre Deselnicu a murit în 2003, la 56 de ani

Petre Deselnicu a decedat în 14 iulie 2003, la vârsta de 56 de ani. Gazeta Sporturilor a reconstituit ultimele ore de viață legendarului fotbalist al Craiovei.

„Doina, dă-mi o pastilă, ceva! Mă doare pieptul și parcă-mi amorțește maxilarul". E 13 iulie 2003, pe la 11:00 dimineața. Petre Deselnicu nu mai are chef de șagă.

Cel mai nostim fotbalist care a călcat vreodată în vestiarul Universității se pregătea să meargă la un magazin, să cumpere apă minerală. Într-o zi caniculară de duminică, e bine să ai o "minerală" în casă. Un șpriț de vară mai răcorește sufletul.

Doar că durerea apărută brusc i-a dat planurile peste cap. Soția îi oferă un algocalmin, Petre pare că se simte mai bine. Dă să-și aprindă și-o țigară. Nu apucă să tragă decât un fum, două. "Cuțitul" din piept îi transmite că nu-i de joacă. "Duceți-mă repede la spital!", mai apucă să spună "Talibă".

Petre Deselnicu a fost operat la inimă 

Puțin după ora 13:00, e internat la „Urgența" din Craiova. Medicii de acolo îi pun diagnosticul, disecție de aortă, însă nu se încumetă să-l taie.

Se caută febril un elicopter pentru a-l transporta la Târgu Mureș. Agitația provocată în jurul său nu-l sperie. Încearcă să alunge spaima apropiaților cu o glumă: "Ho, bă, ce vă zbuciumați așa?, că nu scăpați atât de ușor de mine!".

Petre Deselnicu către Ilie Balaci: „Ai venit să mă transferi la arabi?!”

Cum elicopterul n-a fost găsit în timp util, a fost trimis cu o ambulanță la Spitalul Militar din București, unde ajunge pe seară. Aici e întâmpinat de Ilie Balaci, unul dintre "copiii" Științei pe care i-a iubit cel mai mult.

"Ce faci, Ilie, ai venit să mă transferi la arabi?!", l-a luat tare Deselnicu pe Balaci. Poanta nu le schimbă doctorilor planurile: "Dacă nu-l operăm urgent, moare sigur!".

Petre Deselnicu, pe patul de spital: „Hai să vă dau un autograf!”

Mai era nevoie de acceptul bolnavului. Dar cine și cum să-i spună?

Pricepând ce i se pregătește, nea Petrică strigă către cadrele medicale: "Hai, știu ce vreți, veniți să vă dau un autograf!".

La 22:30, se urcă pe masa de operație. Doctorii se luptă mai bine de 7 ceasuri să-l salveze. Totuși, în zorii zilei de 14 iulie, se recunosc învinși. La 5:45, inima mare a lui Deselnicu bătea pentru ultima dată. Pe 23 septembrie, ar fi împlinit 57 de ani.

Citește și:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.