Liga 1

E liber după ce s-a despărțit de Craiova și aruncă în aer mercato de vară: FCSB și alte 3 echipe din Liga 1 sunt interesate de serviciile lui!

Bogdan Vătăjelu și Andrei Ivan. Foto: Imago

Articol de Andrei Crăiţoiu, Dan Udrea, Remus Răureanu  —  marţi, 06 iunie 2023

Se anunță o vară explozivă pe piața transferurilor în Liga 1. Cu o componență extrem de atractivă, mai ales după ce a promovat și Dinamo, dar și cu o concurență care se anunță extrem de dură pentru accesul în play-off, echipele sunt deja active în mercato, mult mai devreme față de anii precedenți. 

Rapid a anunțat deja că are un buget record pentru achiziții, în jur de 3,5 milioane de euro, în vreme ce Gigi Becali a spus că va cumpăra nume importante pentru a întări echipa.

Bogdan Vătăjelu, dorit de FCSB, Rapid, U Cluj și Sepsi

În tot acest context, în momentul de față, în fotbalul românesc s-a deschis o bătălie teribilă pentru un fotbalist, care e ofertat de cel puțin 4 cluburi importante. Iar ultimul care a intrat în acest joc pentru a-i obține semnătura e FCSB. Jucătorul în cauză e Bogdan Vătăjelu (30 de ani). 

Acesta și-a terminat contractul cu Universitatea Craiova, e liber și de serviciile lui sunt interesate, în afara clubului patronat de Becali, și Rapid, U Cluj și Sepsi.

Giuleștenii chiar au fost primii care l-au abordat și în interiorul grupării se știa că Vătăjelu va semna, însă avalanșa de oferte l-a determinat pe fotbalist să-și mărească foarte mult pretențiile. Care în acest moment sunt cu mult peste media Ligii 1. 

Bogdan Vătăjelu vrea o primă consistentă de instalare

Vătăjelu solicită o primă consistentă la semnătură, dar și un salariu care să nu fie mai mic de 300.000 de euro pe an. Acest nivel e atins de un singur fotbalist pe prima scenă, Florinel Coman, care are 360.000 de euro pe an, dar mărirea a venit ca urmare a faptului că a parafat prelungirea contractului cu FCSB.

Vătăjelu a împlinit recent 30 de ani, în luna aprilie și, până la momentul în care s-a accidentat grav, a fost un om de bază la Universitatea Craiova. În sezonul regular, a bifat 25 din cele 30 de etape, în 24 dintre ele fiind titular. Apoi a avut probleme medicale și a fost indisponibil pe durata întregului play-off. N-a mai jucat deloc de 3 luni, mai precis din 10 martie, de la meciul U Craiova - UTA 2-1.

În lotul FCSB-ului există o singură variantă de fundaș stânga, muntenegreanul Radunovici. Panțâru, care și-a revenit după calvarul operațiilor, n-a mai jucat un meci oficial de 2 ani și două luni, iar Sorin Șerban și-a reziliat contractul, ulterior semnând cu Poli Iași. 

O soluție pentru banda stângă a defensivei ar putea fi și Pantea, însă el e la bază fundaș dreapta. Vătăjelu ar putea fi luat în calcul la FCSB ca fundaș dreapta, poziție pe care a acoperit-o în multe dintre jocurile în care a evoluat în tricoul Universității Craiova.

1e numărul selecțiilor pe care le are în prima reprezentativă, a jucat în noiembrie anul trecut în amicalul România - Slovenia 1-2

Alături de FCSB, un presing extrem de puternic la adresa lui Vătăjelu, pentru a-i obține semnătura, face și Universitatea Cluj. Clubul ardelean a fost foarte aproape de a-l avea pe Vătjelu încă din februarie, când pentru o zi, Mihai Rotaru decisese să renunțe la el, imediat intrând pe fir U Cluj, însă atunci nu s-a ajuns la o înțelegere. 

3 ania evoluat Vătăjelu în străinătate, doi ani și jumătate la Sparta Praga și o jumătate de sezon la Jablonec

Acum, fără o soluție viabilă în lot pentru banda stângă a apărării, oficialii lui U sunt dispuși la un efort financiar considerabil pentru a-l antama pe Vătăjelu. U Cluj va primi în noul sezon o sumă dublă din partea autorităților locale, aproape 1,9 milioane de euro. 

În 2023, jucătorul care a îndeplinit rol de fundaș stânga și a și făcut-o cu un randament foarte bun a fost Chipciu, care și-a prelungit contractul cu clujenii.

Citește și: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.