Campionate

S-a dat ultimul titlu în Europa » Războiul „CSA vs. FCSB” din Bulgaria a decis campioana

Ludogoreț a învins-o în această seară pe Cherno More, scor 1-0, și a câștigat al 12-lea titlu consecutiv din Bulgaria.

Articol de Alexandru Barbu  —  joi, 08 iunie 2023

Ludogoreț a învins-o miercuri seară pe Cherno More, scor 1-0, grație reușitei lui Matias Tissera, și a câștigat al 12-lea titlu consecutiv în Bulgaria. Țara vecină era ultima din Europa care încă nu își desemnase campioana.

ȚSKA Sofia, principala contracandidată a lui Ludogoreț, și-a făcut și ea datoria în runda #35, a trecut de Levski, 2-0, dar n-a fost suficient. 

Ludogoreț, din nou campioană în Bulgaria

Pentru a o depăși pe echipa unde director sportiv e Cosmin Moți, gruparea din capitala Bulgariei avea nevoie ca Cherno More să obțină măcar o remiză pe „Ticha”. N-a fost să fie. Așa, Ludogoreț a terminat campionatul pe primul loc, cu un punct mai mult decât ȚSKA Sofia, 85-84.

Practic, ȚSKA Sofia a pierdut titlul runda trecută, când a remizat pe teren propriu, scor 1-1, cu rivala ȚSKA 1948 Sofia, echipa suporterilor înființată în 2016.

Clasamentul în Bulgaria

ŢSKA Sofia - ŢSKA 1948 Sofia, război asemănător cu FCSB - CSA Steaua

În Bulgaria, există o dispută asemănătoare pentru identitate precum cea dintre FCSB și CSA Steaua București. 

În 2015, Grisha Ganchev, pe atunci patronul celor de la Litex Lovech, a cumpărat palmaresul celei mai titrate echipe din Bulgaria și a transformat formația pe care o deținea în continuatoarea celor de la ŢSKA Sofia.

Suporterii s-au revoltat și, la 19 iulie 2016, au fondat noul club, FC ŢSKA 1948 Sofia, care a promovat în prima ligă în urmă cu 3 ani.

VIDEO. Rezumatul meciului Cherno More - Ludogoreț 0-1

Mai multe știri din fotbalul internațional:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.