Campionate

După 7 ani la Dortmund, a preferat să semneze cu marea rivală Bayern, deși îl dorea și Atletico

Raphael Guerreiro, în centru // foto: Guliver/gettyimages

Articol de Daniel Grigore  —  Thursday, 08 June 2023

Bayern Munchen a bătut palma cu fundașul stânga portughez Raphael Guerreiro (29 de ani), care semnează din postura de fotbalist liber de contract, după 7 ani la Borussia Dortmund.

Raphael Guerreiro este cel mai recent nume înscris pe lista fotbaliștilor care ajung la Bayern Munchen după ce impresionează în galben-negru.

Rămas liber de contract la finalul acestui sezon după 7 ani petrecuți la Borussia Dortmund, portughezul s-a înțeles cu Bayern Munchen, cu care va semna un contract valabil 3 sezoane, până în vara lui 2026. Vizita medicală va avea loc săptămâna viitoare, conform specialistului în transferuri Fabrizio Romano.

Raphael Guerreiro, la Bayern Munchen după 7 ani la Borussia Dortmund

Apărătorul portughez a fost dorit și de Atletico Madrid și OGC Nice, dar a preferat să rămână în Bundesliga și să treacă de partea rivalei Borussiei.

La Bayern îi va face concurență lui Alphonso Davies, titularul în banda stângă.

Guerreiro a jucat 224 de meciuri pentru Borussia, în care a înscris 40 de goluri și a oferit 50 de pase decisive. El a jucat adesea și mai avansat, ca mijlocaș stânga sau chiar în centru, ca inter, în sistemul cu 5 mijlocași.

Transferul lui Guerreiro vine în contextul în care Real Madrid l-ar dori pe canadianul Alphonso Davies. Madrilenii ar fi contactat-o deja pe Bayern pentru a întreba despre disponibilitatea fundașului.

Alte vedete care au lăsat-o pe Dortmund pentru Bayern Munchen în ultimii ani:

  • Raphael Guerreiro (2023) 
  • Mats Hummels (2016) 
  • Robert Lewandowski (2014) 
  • Mario Gotze (2013)

Mai multe știri din fotbalul internațional:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.