Liga 1

Cosmin Contra, categoric la „Profu' de Sport”: „Spaniolii lui Cortacero, niște delincvenți care m-au păcălit! Eu visam la Liga Campionilor. Era să fac infarct!”

Articol de Cătălin Stroia  —  joi, 08 iunie 2023

Cosmin Contra (47 de ani) a fost invitatul lui Cătălin Țepelin, la o ediție specială a podcastului „Profu' de Sport”, din Arabia Saudită. 

Cosmin Contra a vorbit despre al doilea mandat pe banca lui Dinamo (august - februarie 2020), când a fost adus de Pablo Cortacero, omul de afaceri spaniol care a preluat clubul în august 2020, promițând investiții spectaculoase, dar nu s-a ținut de promisiuni.

VIDEO Cosmin Contra: „Spaniolii lui Cortacero sunt niște delincvenți care m-au păcălit!”

>

- Hai să vorbim un pic acum pe final și despre cel de-al doilea mandat al tău la Dinamo, care a fost scurt, dar problematic. Venirea lui Cortacero, spaniolii și așa mai departe. Se fac 3 ani în curând și mulți dintre fanii lui Dinamo, și nu numai ai lui Dinamo, tot nu înțeleg ce s-a întâmplat acolo. 
- Nici eu nu înțeleg nici în ziua de azi!

- Nici tu nu înțelegi?
 - Nu.

 - Adică crezi în continuare că ai picat într-o capcană a lor? Ți s-a prezentat o chestie care nu a fost … 
- Dacă tu stăteai de vorbă cu Cortacero sau cu cel care m-a convins să vin cu acest proiect, ai fi zis că vom face proiectul Milan. Ca să-ți dau așa o idee, vorbeam de sute de milioane de euro investiți.

- Sute?! 
- Sute de milioane de euro investiți! Cu bază ultra modernă, cu stadion nou, cu jucători din Primera Division care să vină la Dinamo.

- Păi au venit câțiva, dar au venit doar că să îngroape echipa. Ce crezi tu că ar trebui să se întâmple pentru ca suporterii dinamoviști să te privească altfel, nu ca pe un vinovat de întreaga situație?
 - Nu cred că ar trebui să mă privească altfel. Eu dorm foarte liniștit noaptea.

- Nu prea se vede asta…
 - Nu, nu, nu. Eu dorm foarte liniștit. 

- Pare că ești tulburat. 
- M-a durut pentru că nu m-au crezut. Ei (n.r. suporterii lui Dinamo) și-ar fi dorit să rămân în tot acel an. Dar fizic n-am mai putut. Tot mental, n-am mai putut. Și eu, care sunt puternic, în momentul ăla am spus stop. Îți dai seama cum eram eu în momentul ăla din viața mea. Nu-mi risc sănătatea pentru niște spanioli mincinoși și niște răufăcători ca să zic așa, niște delincvenți! Pentru că îi consider delincvenți pe acei spanioli.

- Din păcate, rămași nepedepsiți. 
- Asta-i, din păcate, cu legile în România. N-am reușit să protejăm cluburile. Oamenii care vor să investească, străinii care vor să vină să investească în România și în fotbalul românesc și în echipe să fie controlați! Ei au venit, au promis, au rămas cu promisiunile, au distrus un club de mare tradiție, și au plecat apoi liniștiți în Spania, fără să știm ce s-a întâmplat cu viața lor. Stau foarte frumos acasă cu familiile lor.

- Zici că i-a înghițit pământul! Nu mai știe nimeni nimic de ei. Unde au dispărut? Ce s-a întâmplat? Ce bani au sifonat de pe aici?
 - Nu și nu cred că există (n.r. vreo șansă). Deci, eu dorm bine noaptea în sensul în care știu prin ce am trecut și ce am făcut.

- Și nu te simți vinovat cu nimic. Asta-i ideea. 
- Cu absolut nimic nu mă simt vinovat! Doar că am avut încredere în niște spanioli care m-au făcut să cred că voi duce Dinamo în Champions League și am ajuns eu să fiu aproape să fac infarct din cauza lor.

Citește și: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.