Liga 1

Situație incredibilă în Liga 1! Un sfert din antrenori lucrează fără licențe

Articol de Remus Răureanu  —  joi, 08 iunie 2023

FC Voluntari l-a prezentat oficial pe Marin Dună ca înlocuitor al lui Liviu Ciobotariu, ca să ascundă faptul că echipa va fi condusă de Ilie Poenaru, încadrat în acte ca secund. Marius Croitoru, Mihai Pintilii și Ovidiu Burcă lucrează și ei cu licențe de asistenți.

Intervenția agresivă pe care a avut-o Lucian Burchel, directorul Școlii de Antrenori, nu a determinat echipele din Liga 1 să-și angajeze doar tehnicieni cu licențe Pro, încă mai există "artificii" cu care cluburile își iau secunzi în roluri de „principali".

FC Voluntari tocmai l-a prezentat pe Marin Dună ca înlocuitor al lui Liviu Ciobotariu. Ilfovenii nici măcar nu l-au pomenit în anunț pe Ilie Poenaru, secundul care va conduce echipa de fapt. Poenaru are „A" și de aceea nu poate fi legitimat ca „principal". Dună, cu „Pro", e folosit ca o acoperire.

Un sfert din antrenorii din Liga 1 nu au licență

Și mai există cazuri. Croitoru, revenit la FC Botoșani, și Ovidiu Burcă, la Dinamo, vor lucra și ei cu licențe A în sezonul următor. Dintre ei, în „legalitate" e doar Burcă, fiindcă regulamentul îi permite unui licențiat A care și-a promovat echipa s-o conducă și în primul eșalon cu calificarea aceasta, pe parcursul primului sezon de după promovare.

La FCSB, cuplul Charalambous-Pintilii antrenează echipa. Cipriotul a fost angajat pentru licența Pro, dar omul de încredere al lui Becali a rămas Pintilii. Mihai încă nu are nici măcar licența A, de secund, el participă la cursuri pentru a obține diploma aceea.

Federația a avertizat din nou că va interveni pentru a-i depista pe antrenorii care închiriază licențe pentru ca alții să lucreze în spatele lor.

U Cluj îl ofertase de curând pe Prepeliță, apoi alb-negrii au sunat la FRF și au întrebat dacă alegerea lor e una regulamentară.

„Poate fi doar secund Prepe, nu «principal»! Vom avea grijă ca numai posesorii de licențe Pro să mai transmită indicații în timpul meciurilor și vom trimite oameni care să verifice și antrenamentele pentru a vedea dacă există cluburi care trișează!" a fost mesajul Federației. U s-a reorientat, l-a angajat pe Anton Petrea.

Citește și: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.