Liga 1

U Cluj a anunțat oficial înlocuitorul lui Ioan Ovidiu Sabău

Toni Petrea, în dreapta

Articol de Daniel Grigore  —  vineri, 09 iunie 2023

Anton Petrea (48 de ani) a fost anunțat ca noul antrenor principal de la U Cluj. Din informațiile Gazetei, fostul A1 de la Chindia a semnat un contract valabil două sezoane.

Fără antrenor principal după ce Ioan Ovidiu Sabău a făcut un pas în spate, U Cluj a vrut să-l angajeze pe Andrei Prepeliță, dar a revenit asupra deciziei după ce FRF i-a transmis că riscă sancțiuni. Prepeliță n-are licența Pro, necesară pentru ocuparea postului de „principal” în SuperLigă, astfel că n-ar fi avut voie să dea indicații și să acționeze ca un antrenor principal.

Cu varianta Prepeliță căzută, U Cluj s-a orientat către Anton Petrea, antrenor la Chindia în sezonul trecut. Petrea a fost anunțat astăzi ca nou „principal” al echipei.

Toni Petrea, noul antrenor de la U Cluj

Din informațiile Gazetei Sporturilor, Petrea va avea un salariu lunar de aproximativ 8.000 de euro la Universitatea Cluj. Acesta va avea ca obiectiv clasarea pe unul dintre locurile 7-9 în clasamentul Superligii.

Anton Petrea va colabora la Universitatea Cluj cu doi foști elevi de la Chindia Târgoviște: atacantul Daniel Popa (27 de ani) și mijlocașul Doru Popadiuc (28 de ani), fotbaliști care au plecat de la echipa dâmbovițeană după retrogradarea formației în Liga 2.

Din staff-ul său vor face parte Cristi Țermure (antrenor secund), Vasile Gheorghe (preparator fizic) și Dumitru Hotoboc (antrenor de portari).

Petrea a cucerit un trofeu ca „principal”, Cupa României alături de FCSB în 2020, dar sezonul trecut nu și-a îndeplinit obiectivul, menținerea Chindiei în Liga 1. Incapabili să câștige ultimul meci din sezon, cu FC Voluntari, dâmbovițenii au căzut în „B”.

Mai multe știri din Liga 1:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.