Liga 2

Nepotisme pe bani publici: CSA Steaua a făcut curățenie, însă a păstrat fix rudele lui Daniel Oprița

Nepotisme pe bani publici: CSA Steaua a făcut curățenie, însă a păstrat fix rudele lui Daniel Oprița

Articol de David Marinescu  —  Friday, 09 June 2023

În această săptămână, CSA Steaua a făcut un anunț oficial cu privire la o restructurare masivă a lotului în perspectiva sezonului următor. Clubul a informat că nu mai puțin de 16 jucători vor părăsi echipa. 

Numele acestora: David Dincă, Darius Oroian, Alexandru Sabău, Laurențiu Corbu, Cosmin Ciocoteală, Mădălin Mihăescu, Cristian Bustea, Dragoș Gheorghe, Ștefan Bodișteanu, Alexandru Sima, Ștefan Pacionel, Emilian Pacionel, Atanas Trică, Mahadi Kayondo, Iustin Răducan și Doru Calestru. 

În plus, e iminentă despărțirea și de atacantul Tsvetelin Chunchukov, despre care CSA Steaua a susținut că poartă negocieri cu o grupare de Liga 1 pentru a-l transfera acolo. „Dacă negocierile nu se vor finaliza pozitiv, atacantul bulgar ar putea continua și în sezonul viitor la Steaua”, au adăugat șefii roș-albaștrilor.

Anunțul celor de la CSA Steaua s-a referit și la veteranul lotului, mijlocașul Valentin Bărbulescu: „Va continua la Steaua, fie ca jucător, fie ca membru al staff-ului, fapt confirmat și de către antrenorul echipei, Daniel Oprița”.

Nepotisme pe bani publici: CSA Steaua a făcut curățenie, însă a păstrat fix rudele lui Daniel Oprița

Surse GSP din interiorul echipei susțin că deciziile luate de conducere i-au șocat nu doar pe unii dintre jucători, ci și pe unii dintre cei din structura de conducere a Clubului Sportiv. Motivul? Hotărârile luate sunt privite cu multe semne de întrebare fiindcă de această reorganizare au scăpat doi dintre jucătorii trecuți de 30 de ani din lot, dar care au relații de rudenie cu Daniel Oprița, reconfirmat și pentru sezonul următor.

Cei doi sunt Dean Beța și Valentin Bărbulescu. Primul, care a împlinit luna trecută 32 de ani, e cumnat cu tehnicianul Stelei, soția sa e sora soției lui Oprița. Beța a ajuns la CSA Steaua în vara lui 2020, la un an distanță după ce Oprița preluase echipa. În campionatul recent încheiat, Beța a jucat 18 meciuri, toate ca titular.

În cazul lui Bărbulescu, care are 37 de ani și jumătate, Oprița a solicitat cu orice preț ca acesta să rămână, fie în continuare ca jucător, fie să i se alăture în staff, ca secund. Între Bărbulescu și antrenorul său există o relație de fin-naș. Ca și Beța, Bărbulescu a bifat și el 18 prezențe în 2022-2023, însă doar 11 au fost din postura de titular.

CSA Steaua a terminat pe locul 2 în play-off-ul ligii secunde, loc care asigură promovarea, însă clubul nu a primit licența pentru prima ligă din cauza faptului că forma de organizare pe care o are, societate de drept public, nu respectă Legea sportului privind echipele care au drept de joc în ligile profesioniste, așa cum e organizată competiția din Liga 1.

Cifrele financiare ale Clubului Sportiv al Armatei Steaua pe anul 2022

  • 27,4 milioane de euro a fost întreg bugetul alocat de MApN către tot Clubul Sportiv
  • 32 de secții deține CSA Steaua
  • 2 milioane de euro a fost bugetul echipei de fotbal CSA Steaua
  • 600 de mii de euro au fost cheltuielile cu Centrul de copii și juniori
  • 600 de mii de euro au reprezentat veniturile echipei de fotbal din sponsorizări și publicitate

Citește și alte articole:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.