Campionate

Bayern a parafat prima achiziție a verii! Era „creierul” rivalei RB Leipzig

Konrad Laimer era „creierul” rivalei RB Leipzig. Foto: Imago Images

Articol de Aurelian Botezatu  —  vineri, 09 iunie 2023

Campioana Germaniei, Bayern, a anunțat astăzi transferul lui Konrad Laimer, de la RB Leipzig. Mijlocașul în vârstă de 26 de ani, liber de contract, a semnat pe 4 sezoane cu munchenezii.

Bayern își întărește lotul pentru sezonul viitor. Acontat încă din cursul stagiunii trecute, Konrad Laimer a semnat cu munchenezii un contract valabil până-n 2027.

Konrad Laimer era „creierul” rivalei RB Leipzig

Mijlocașul austriac în vârstă de 26 de ani vine liber de contract, de la RB Leipzig. Campioana Germaniei a vrut să-l ia încă din vara trecută, dar est-germanii s-au opus atunci plecării lui, chiar și cu riscul de a-l pierde gratis!

Considerat „creierul” lui RB, Laimer va avea o concurență serioasă la bavarezi: Joshua Kimmich (28 de ani), Leon Goretzka (28), Ryan Gravenberch (20), Marcel Sabitzer (29) și, în funcție de sistemul folosit, Thomas Müller (33) sau Jamal Musiala (20). Atuul lui? Poate juca pe orice poziție în linia mediană.

Raphael Guerreiro e următoarea achiziție a lui Bayern

Leipzig nu e singura concurentă care pierde jucători în favoarea lui Bayern. Aflat și el la final de contract, portughezul Raphaël Guerreiro, 29 de ani, a respins oferta Borussiei Dortmund de a prelungi și este foarte aproape de a semna cu campioana. L-a convins antrenorul Thomas Tuchel, cel care l-a și adus la galben-negri, de la Lorient, în 2016.

Bayern îi mai are pe lista de achiziții pe Sofyan Amrabat, de la Fiorentina, în condițiile în care Declan Rice pare mai aproape de Arsenal, și pe Dusan Vlahovic, de la Juventus.

28 de milioane de euroeste cota de piață a lui Konrad Laimer pe transfermarkt.de

Citește și:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.