Liga 1

Au depus ofertele pentru construirea noului stadion din Constanța » Câte locuri va avea, cât va costa și cât va dura procesul

+10 Foto
Farul Constanța va avea un nou stadion // sursă foto: Twitter @ Emishor

Articol de Adrian Jitea  —  vineri, 09 iunie 2023

Construcții Erbașu SA și SSAB-AG au depus oferte pentru proiectarea și execuția noului stadion din Constanța.

Valoarea totală a contractului pentru noua arenă „Gheorghe Hagi” va fi de 331 de milioane de lei, aproximativ 66 de milioane de euro.

Au depus ofertele pentru construirea stadionului din Constanța

Ofertele depuse de cele două societăți, ambele reprezentând asocieri de mai multe companii, sunt acum în faza de evaluare tehnică și financiară. Câștigătoarea ar urma să fie decisă la finalul lunii iunie 2023, potrivit Agenda Construcțiilor.

Cele doua oferte se afla in etapa de evaluare tehnica si financiara, pana la data de 30 iunie 2023.

FOTO. Cum arată planul noului stadion din Constanța

+10 Foto
Farul Constanța va avea un nou stadion // sursă foto: Twitter @ Emishor

Durata de construcție a stadionului ar urma să fie 28 de luni din momentul emiterii ordinului de începere. Arena va avea o capacitate de 18.100 de locuri și va conține și alte construcții, terenuri de antrenament, pistă de atletism, vestiare, promenade, drumuri, alei și amenajări peisagistice.

Actualul stadion „Gheorghe Hagi” a fost construit în 1970 și modernizat în 1999. Arena are în prezent o capacitate de 15.500 de locuri. În prezent, Farul lui Gică Hagi evoluează la Ovidiu, pe un stadion de 4.500 de locuri.

VIDEO. Gică Hagi, despre Academia sa: „E sufletul meu! Toți trebuie să știe să atace, să aibă posesie și să pună presiune!”

Citește și alte știri din fotbalul românesc: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.