Opinii

Creația lui Pep. Antrenor pentru istorie

Articol de Theodor Jumătate  —  duminică, 11 iunie 2023

Acest triumf al lui City e datorită lui. În șapte ani, Guardiola a format cea mai bună echipă a Europei. Iar el e deasupra tuturor antrenorilor. Nu doar azi. De la începutul fotbalului

În sfârșit, nimeni nu îl mai ironizează pe Guardiola că a cucerit Europa doar cu Barcelona, că a câștigat de două ori cupa cu urechi mari a Ligii Campionilor numai pentru că Leo Messi era acolo, și în 2009, și în 2011.

Da, Barcelona a dominat continentul în acea perioadă de aur datorită lui Messi, dar Pep a fost chiar deasupra lui Leo. Catalanul a revoluționat fotbalul, i-a învățat pe eroii blaugrana un joc nemaivăzut până atunci.

Acum, propulsează altă echipă în legendă, pe Manchester City, pe care tot el creat-o, la fel ca pe Barcelona. A avut nevoie de șapte ani pentru a forma o campioană continentală.

A învățat din greșelile sale, a restructurat jocul, a modelat stilul, a transferat jucătorii ideali pentru ce voia el, transformând tiki-taka inițial într-un joc de posesie mai dinamic, mai vertical. Nu a mai căutat mingea cu obsesie, a căutat poarta. Iar Haaland l-a ajutat să o găsească mai ușor, chiar dacă incredibilul norvegian nu a mai înscris și în finală.

Acest sezon este istorie pentru City. "Regina" Europei pentru prima oară și doar a doua echipă a Angliei care realizează "tripla" Premier-FA Cup-Champions, la 24 de ani de la Manchester United.

Iar Guardiola, 14 trofee la Manchester, a dovedit încă o dată că este cel mai bun. Antrenorul antrenorilor. Deasupra tuturor. Nu doar astăzi. De la începutul fotbalului.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.