Liga Campionilor

Gestul SUPERB al lui Pep Guardiola, surprins de camerele TV imediat după fluierul de final

Pep Guardiola

Articol de Mitică Docan  —  duminică, 11 iunie 2023

Lecție de mare clasă dată de Pep Guardiola imediat după ce arbitrul a fluierat finalul victoriei cu Inter Milano, 1-0, în finala Champions League

În acele clipe de descătușare, în care stafful a intrat imediat pe teren să se bucure cu jucătorii pentru o victorie istorică, Pep Guardiola și-a păstrat calmul. Fără să aștepte nicio secundă, s-a dus imediat spre Simone Inzaghi, antrenorul celor de la Inter Milano, ca să îi dea mâna și să-l felicite pentru traseul european. 

A fost cea de-a treia Liga Campionilor din cariera lui Pep Guardiola, prima în afara mandatului de la Barcelona și prima din istoria clubului Manchester City

Pep Guardiola a intrat definitiv în istoria fotbalului

Spaniolul este primul antrenor din istoria fotbalului care reușește două „triple” (campionat-Cupă-Champions League) în carieră. Pep o reușea pe prima cu Barcelona, în 2009. Acum, a făcut asta și cu Manchester City.

Pep Guardiola este doar al doilea antrenor care reușește „tripla” cu o echipă engleză. Primul a fost Sir Alex Ferguson, cu Manchester United, în sezonul 1998-1999.

„E o onoarea pentru mine să fiu singurul alături de Sir Alex Ferguson care reușește asta. Am primit un mesaj de la el, m-a emoționat”, a declarat Pep Guardiola.

Mă simt împlinit. Mi-am făcut treaba. Nu mai avem nimic de câștigat. Acum, Real Madrid să nu stea liniștită. Sunt la 13 trofee distanță. A trecut atât de mult timp de la celelalte Ligi, încât nici nu îmi aduc aminte. Barcelona e Barcelona pentru mine, dar și aici mă simt foarte bine. Acum sunt calm. Sunt satisfăcut. A fost o victorie grea. Ai nevoie și de mult noroc. Trebuie să-i felicităm pe cei de la Inter pentru meciul mare pe care l-au făcut. Această competiție este precum aruncarea unei monede. Inter putea să ne egaleze
- Pep Guardiola pentru Mundo Deportivo

Am fost foarte emoționat înainte de finala Ligii. Am simțit-o în stomac. Am știut că e un joc mare, dar am câștigat ca echipă, asta e tot ce contează. A fost foarte dificil din punct de vedere mental în ultimele săptămâni, pentru că știam că am șansa să fac tripla istorică, iar acum e o ușurare. E fantastic să pun Norvegia pe hartă. 
- Erling Haaland pentru CBS Sports

Citește și alte știri despre Manchester City:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.