Campionate

Cei mai mari antrenori ai Milanului lui Silvio Berlusconi vorbesc despre președinte: „Sau ești nebun, sau ești geniu!”

Carlo Ancelotti și Silvio Berlusconi. Foto: Imago Images

Articol de Theodor Jumătate  —  luni, 12 iunie 2023

Arrigo Sacchi și Carlo Ancelotti au cucerit împreună patru Cupe și Ligi ale Campionilor la Milanul lui Silvio Berlusconi. Pe primele două le-au câștigat împreună, Sacchi pe bancă, Ancelotti pe teren.

Cei mai buni antrenori pe care i-a avut Silvio Berlusconi la Milan, Arrigo Sacchi și Carlo Ancelotti, au vorbit despre „Il Cavaliere" la dispariția acestuia.

Arrigo Sacchi, prima Cupă a Campionilor după două decenii: 4-0 cu Steaua în 1989

Sacchi, 77 de ani astăzi, a venit pe San San în 1987, de la Parma, și a rămas patru sezoane la rossoneri, până în 1991. A dominat Italia, Europa și lumea fotbalului, cucerind opt trofee. 

Cele mai importante, „dubla” în Cupa Campionilor Europeni, în două stagiuni consecutive, 1988-1989 și 1989-1990. Primul triumf continental al lui Arrigo (a treia CCE a lui Milan, la două decenii de la precedenta), după 4-0 în finala cu Steaua. Al doilea, după 1-0 în ultimul act cu Benfica.

Foto: Imago Images

Arrigo Sacchi despre Silvio Berlusconi: „A încercat să schimbe această țară dificilă”

„Îmi pare foarte rău. A fost un mare personaj, care a încercat să facă Italia mai bună, care a încercat să facă sportul mai bun. Dar nu a fost înțeles întotdeauna”, a declarat Sacchi pentru Gazzetta dello Sport

„L-am sunat în urmă cu câteva zile, dar nu am reușit să discut cu el. Mi-a fost un prieten genial, căruia îi datorez totul. Silvio Berlusconi a fost un om generos, a încercat să schimbe această țară dificilă, formată din individualiști. A fost și el așa? Nu, se gândea la toți și vedea lucrurile în viitor. Când m-a luat, i-am spus: «Sau ești nebun, sau ești geniu». Văzând rezultatele, dați-mi voi răspunsul”.

Carlo Ancelotti despre Silvio Berlusconi: „Ironic, inteligent, sincer”

Ancelotti, 64 de ani, i-a fost și jucător, și antrenor. A cucerit în total 15 trofee (7-8), dintre care patru Cupe și Ligi ale Campionilor. Două CCE în teren (1989, 1990), două pe bancă (2003, 2007).

„Tristețea de astăzi nu ascunde momentele fericite petrecute împreună. Îi port o recunoștință infinită președintelui, dar mai ales omului ironic, leal, inteligent, sincer, fundamental în aventura mea și ca jucător, și ca antrenor. Grazie Presidente”, a scris Ancelotti pe Twitter. 

Citește și:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.