Liga 1

Lovitură reușită de Petrolul: a semnat omul care a lucrat opt ani la Atletico Madrid!

Carlos Menendez / Sursă foto: Facebook@ Petrolul Ploiești

Articol de Remus Dinu  —  luni, 12 iunie 2023

Petrolul Ploiești a anunțat în cursul zilei de luni că l-a angajat pe Carlos Menendez în funcția de preparator fizic al echipei. Spaniolul cu un CV impresionant vine în locul lui Carmel Bebe Bărbulescu, cel care s-a despărțit azi de „găzari”. 

Petrolul își propune să intre într-o nouă eră începând din sezonul următor. Iar „lupii galbeni” încep să puncteze la capitolul imagine: au bătut palma cu ibericul Carlos Menendez, omul care a petrecut opt ani, între 2012 și 2020, la Atletico Madrid și care a mai lucrat și la rivala Real Madrid.

Carlos Menendez a făcut parte din staff-ul lui Diego Simeone, omul care o antrenează pe Atleti din 2011. În cei opt ani petrecuți alături de „Los Colchoneros”, Menendez a luat parte la marile performanțe reușite de club în acea perioadă, printre care un titlu în La Liga și două finale de UCL. 

Carlos Menendez a fost prezentat la Petrolul

„Spaniolul Carlos Menendez este noul preparator fizic al echipei noastre, urmând să completeze staff-ul tehnic condus de către Florin Pîrvu! În vârstă de 46 de ani, Menendez are o experiență importantă la nivel înalt. 

Între 2007 și 2012 a făcut parte din departamentul medical al lui Real Madrid, ocupându-se de recuperarea jucătorilor accidentați, iar mai apoi a fost cooptat în staff-ul lui Diego Simeone, la Atletico Madrid, acolo unde a lucrat între 2012 și 2020 ca preparator fizic, alături de renumitul Oscar Ortega, perioadă în care gruparea iberică a fost campioană a Spaniei, câștigătoare a Cupei Regelui, de două ori finalistă a Ligii Campionilor, precum și câștigătoare a UEFA Europa League! 

Ulterior, Carlos Menendez a profesat în Portugalia, la Vitoria Guimaraes. Bun venit, Carlos Menendez!”, au transmis „găzarii”, prin intermediul site-ului oficial. 

Petrolul s-a despărțit de Carmel Bărbulescu

Între timp, Petrolul s-a despărțit de omul care s-a ocupat în ultimii doi ani de pregătirea fizică a jucătorilor:

Colaborarea dintre FC Petrolul Ploiești și Carmel Bărbulescu a ajuns la final în această vară. Membru al staff-ului tehnic în perioada 2021-2023, Bărbulescu a avut o contribuție importantă la rezultatele obținute de către echipa noastră pe parcursul ultimelor sezoane, anume promovarea în primul eșalon și, mai apoi, poziționarea pe locul opt în Superliga. Mulțumim, Bebe Bărbulescu, și mult succes în continuare!

- Comunicat FC Petrolul Ploiești

VIDEO Florin Pârvu, antrenorul Petrolul, declarații după sezonul bun făcut de „lupi”: „Meritul este al jucătorilor, formează un grup extrem de unit”

Citește și alte știri de actualitate: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.