Campionate

Clubul care îl avea pe Gică Hagi pe lista și-a ales noul antrenor! A pierdut finala pentru Conference League

Maurice Steijn // Foto: Imago

Articol de Theodor Jumătate  —  Monday, 12 June 2023

Ajax a ajuns la un acord cu antrenorul olandez Maurice Steijn, 49 de ani, fost la Sparta Rotterdam, după ce în Țara Lalelelor a apărut informația că Hagi este și el printre tehnicienii urmăriți de clubul din Amsterdam.

La începutul lunii, după ce s-a anunțat că John Heitinga nu va fi antrenorul lui Ajax și în sezonul viitor (el îl înlocuise pe 27 ianuarie pe Alfred Schreuder), s-a zvonit în Olanda că Gică Hagi este pe lista „lăncierilor”. 

Site-ul sportbookies.nl îl prezentase pe tehnicianul Farului alături de Peter Bosz, Graham Potter și Julian Nagelsmann, printre alții. Numai că, în realitate, clubul roș-alb nu a discutat cu niciunul dintre aceștia.

Maurice Steijn, locul 6 cu Sparta. A pierdut finala pentru Conference League

A încercat să-l ia pe norvegianul Kjetil Knutsen, de la Bodo Glimt, dar negocierile nu au dus la niciun rezultat. Și Ajax s-a îndreptat spre un olandez, Maurice Steijn.

În vârstă de 49 de ani, acesta nu pregătise până acum nicion echipă cunoscută. Fost jucător la ADO Den Haag și la NAC Breda, Steijn a debutat ca antrenor la Den Haag, în iunie 2011, după trei ani la ADO a ajuns la Venlo (2014-2019) și, de atunci, a fost sub contract cu Al-Wahda (Emiratele Arabe Unite), cu Breda și, din aprilie 2022, cu Sparta Rotterdam.

A impresionat la Sparta. La început, a salvat-o de la retrogradare, apoi, la primul sezon complet, 2022-2023, a încheiat pe locul 6, pierzând finala play-off-ului pentru Conference League, 1-1 și 0-1 cu Twente Enschede.

Maurice Steijn a fost nominalizat la titlul de antrenorul anului

Potrivit De Telegraaf și Algemeen Dagblad, Steijn a fost ales de directorul sportiv Sven Mislintat (ex-Dortmund, Arsenal și Stuttgart) și a semnat un contract pe trei sezoane pe „Johan Cruyff ArenA”, urmând să-i aibă asistenți pe Hedwiges Maduro și Saïd Bakkati. A fost nominalizat în ultimul sezon pentru „Rinus Michels Award”, trofeu acordat celui mai bun antrenor al anului în Eredivisie.

Citește și alte știri din fotbalul internațional:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.