Liga 1

Ioan Varga anunță plecarea iminentă a vedetei lui CFR Cluj: „E o propunere concretă din Europa”

Ioan Varga, finanțatorul celor de la CFR Cluj, spune că sunt „șanse 80%” ca Andrei Burcă (30 de ani) să plece în această vară. / FOTO: Imago

Articol de Adrian Jitea  —  luni, 12 iunie 2023

Ioan Varga, finanțatorul celor de la CFR Cluj, spune că sunt „șanse 80%” ca Andrei Burcă (30 de ani) să plece în această vară. 

CFR Cluj a ratat titlul în Liga 1, iar visul banilor din Champions League s-a evaporat. Finanțatorul Ioan Varga trebuie să găsească alte surse de venit, Andrei Burcă, cel mai bine cotat fotbalist din lotul „feroviarilor”, ar putea fi soluția. 

Om de bază și în prima reprezentativă a României, Andrei Burcă ar putea evolua în Europa sezonul viitor. Așa cum Gazeta Sporturilor scria în urmă cu o lună, fundașul central a atras atenția și mai multor cluburi din zona arabă.

Ioan Varga: „Pentru Burcă este o propunere concretă”

„Pentru Burcă este o propunere concretă din Europa și sunt șanse 80% să se realizeze în această vară. Nu pot să vă spun numele. Cred că se va rezolva. Un jucător ca Burcă merită un transfer în străinătate, după ce și-a făcut datoria la CFR Cluj.

Despre plecări, v-au spus și colegii mei că sunt oferte din străinătate pentru anumiți jucători, însă nu avem ceva finalizat”, a spus Ioan Varga, potrivit digisport.ro.

Andrei Burcă, cel mai curtat fotbalist de la CFR Cluj 

CFR nu-și poate rezolva problemele economice prin vânzarea lui Andrei Burcă, însă plecarea fundașului tot ar atrage un venit important, ar conta un milion de euro pentru contabilitatea chinuită a vișiniilor.

El e unul dintre puținii fotbaliști ai Clujului care pot fi vânduți. Ar mai fi Scuffet, care a avut un sezon foarte bun și ar putea să revină în Serie A. Italianul a fost considerat un supertalent la începutul carierei, după care a intrat într-un regres pe care l-a stopat în sezonul acesta în care a fost excelent, deși prestațiile echipei nu l-au ajutat mai deloc.

Patronul Ioan Varga spera să-l vândă profitabil și pe Claudiu Petrila, însă mijlocașul ofensiv nici măcar nu-și mai găsește locul la CFR. 

4.000.000 de euroeste cota lui Andrei Burcă, potrivit Transfermarkt, cel mai valoros fotbalist din lotul lui CFR Cluj

VIDEO. Ultimul meci al lui Ovidiu Hoban la CFR Cluj

>

Citește și alte știri din fotbalul românesc: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.