Campionate

Pep Guardiola s-a hotărât » Pleacă de la Manchester City, dar nu mai vrea Serie A! Unde va ajunge tehnicianul „cetățenilor”

Pep Guardiola, antrenor Manchester City. Foto: Imago

Articol de Theodor Jumătate  —  marţi, 13 iunie 2023

Campion al Europei și cu Manchester City, Pep Guardiola (52 de ani) va părăsi „Etihad” în 2025 și dorește să antreneze o echipă națională, cu care să câștige Mondialul. Visul său: Brazilia.

După ce și-a împlinit și ultimul vis, Liga Campionilor cu Manchester City, al 14-lea trofeu cu echipa engleză, al 35-lea în carieră, Pep Guardiola și-a stabilit viitorul. Nu părăsește acum „Etihad", o va face în 2025, la sfârșitul contractului, după nouă ani în Anglia.

Pep Guardiola voia să facă turul Top 4: La Liga, Bundesliga, Premier League și Serie A

The Times a anunțat că managerul catalan, 52 de ani, nu va semna un nou acord cu City. Decizia e luată. În 2025 va căuta o altă provocare. Aceasta este întrebarea pe care și-o pun toți. Unde va ajunge Guardiola?

The Guardian susține că, până de curând, Pep avea un plan clar. După Barcelona (LaLiga), Bayern (Bundesliga) și Manchester City (Premier League), voia să antreneze și în campionatul italian. Serie A ar fi fost completarea carierei sale. Ar fi pregătit o formație din fiecare ligă inclusă în Top 4 european.

Pep Guardiola: „Mi-ar plăcea să antrenez la Campionatul Mondial"

După triumful de la Istanbul, spaniolul și-ar fi schimbat ideea. Nu ar mai vrea o echipă de club, fie ea și din Italia. Noua lui țintă ar fi să devină selecționer peste doi ani și să cucerească un trofeu cu o națională, continental ori mondial. Sau amândouă.

Nu e prima oară când Guardiola vorbește despre această posibilitate. „Următorul pas ar putea fi să antrenez o națională, dacă voi avea ocazia. Trebuie să am o pauză după City. Poate că acesta va fi drumul pe care îl voi alege. Mi-ar plăcea să fiu selecționer la Euro, Copa America sau Mondial", a declarat tehnicianul în vara lui 2021.

Întrebat atunci despre varianta Brazilia, el a răspuns: „E o echipă fantastică. Brazilia e întotdeauna favorită la trofee. Întotdeauna a fost și întotdeauna va fi".

Pep Guardiola a refuzat o propunere de 11,6 milioane de euro din partea Federației Braziliene

Federația de la Rio l-ar fi vrut pe Guardiola încă din ianuarie, ca înlocuitor al lui Tite după Mondialul din Qatar. Pep a refuzat oferta de 11,6 milioane de euro anual pentru a pregăti Selecao. În noiembrie, își prelungise contractul la City, cu 22,4 milioane pe sezon. Dar în 2025 ar accepta Brazilia. 

Citește și: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.