Campionate

Noul puști-minune al Braziliei s-a înțeles cu Barcelona » Catalanii plătesc 40 de milioane de euro

Vitor Roque/ foto: Imago Images

Articol de Aurelian Botezatu  —  marţi, 13 iunie 2023

Barcelona se va întări cu atacantul brazilian Vitor Roque, de la Athletico Paranaense. Internaționalul în vârstă de numai 18 ani îi costă 40 de milioane de euro pe catalani, dar înainte de a-l putea înscrie trebuie să scape de 3 jucători de pe statul de plată.

Vitor Roque, 18 ani, va întări atacul Barcelonei în sezonul viitor. Potrivit cotidianului spaniol AS, catalanii s-au înțeles cu jucătorul și cu clubul acestuia, Athletico Paranaense, în toate privințele

Dar, din cauza problemelor financiare cu care se confruntă gruparea blaugrana, acordul nu poate fi oficializat până când nu va exista o marjă salarială suficientă pentru a putea înscrie jucătorul. Concret, Barca trebuie să „șteargă” trei fotbaliști de pe ștatul de plată pentru a-i putea face loc lui Roque.

Vitor Roque va semna pe 5 sezoane cu Barcelona

Brazilianul va semna pe cinci sezoane, iar transferul, estimat la aproximativ 40 de milioane de euro, va fi plătit în trei rate. El poate juca „vârf”, dar și pe aripi, ceea ce a contat foarte mult atunci când antrenorul Xavi Hernandez și-a dat acordul pentru transfer. 

Aflat acum în cantonament, cu Selecao, Vitor Roque s-a remarcat prin eficacitate şi prin talentul cu mingea la picior.

10 goluria marcat Vitor Roque în acest sezon, în 25 de meciuri

Xavi mai vrea un „închizător” și un mijlocaș ofensiv

Conform aceluiași AS, catalanii speră ca el să dinamizeze jocul ofensiv al echipei, prea dependent sezonul trecut de forma lui Lewandowski. Iar achiziționarea lui ar închide definitiv porțile revenirii lui Pierre Emerick Aubameyang.

Cu Roque, Xavi acoperă doar una dintre pozițiile pe care vrea să le consolideze în perspectiva sezonului viitor. Tehnicianul catalan mai vrea un mijlocaș defensiv, pentru a acoperi golul apărut prin plecarea lui Busquets, și un mijlocaș ofensiv.

8goluri a înscris Vitor Roque pentru naționala U20 a Braziliei în 11 meciuri. La naționala mare a debutat în martie, într-un amical susținut împotriva Marocului

VIDEO. Ce știe să facă Vitor Roque, brazilianul care s-a înțeles cu Barcelona

Citește și:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.