Alexandru Borbei, Răzvan Pășcălău, Rareș Burnete și Cătălin Vulturar sunt cei patru jucători români care au scris istorie în „Cizmă”. Săptămâna trecută, ei s-au încununat campionii Italiei la juniori, după victoria cu scorul de 1-0 în fața Fiorentinei, în finala din play-off.
Căpitanul „giallo-rosso” este Alin Cătălin Vulturar (19 ani), cel care a debutat în fotbalul românesc la doar 14 ani și nouă luni, fiind cel mai tânăr jucător din istoria ligii secunde din România.
Se întâmpla acum cinci ani, când regretatul antrenor Ionuț Popa îl arunca în luptă pe copilul de la UTA Arad într-o deplasare încheiată nedecis în deplasare, cu Farul Constanța, scor 1-1.
De pe locul 12, cu trofeul în mâini!
În exclusivitate pentru Gazeta Sporturilor, jucătorul cu numărul 8 al formației din regiunea Puglia a făcut o scurtă radiografie a sezonului recent încheiat.
„Nu a fost deloc un campionat ușor. Înainte de Campionatul Mondial, de anul trecut, care a început în noiembrie, eram pe locul 12! Nimeni nu ne dădea șanse măcar la play-off, cu atât mai puțin la câștigarea titlului.
Campionatul a fost foarte echilibrat valoric, fiecare echipă fiind capabilă să o învingă pe oricare alta. Noi am reușit să formăm un grup formidabil, o adevărată familie și de aceea am reușit să fim victorioși la final”, a dezvăluit Vulturar secretul performanței pe care a condus-o din iarbă.
De la stânga la dreapta: atacantul Rareș Burnete, portarul Alexandru Borbei, fundașul Răzvan Pășcălău și mijlocașul Cătălin VulturarSpunem că a fost liderul formației Lecce întrucât de doi ani Cătălin poartă pe braț banderola de căpitan al echipei. Și ne-a mărturisit cum s-a păstrat acest lucru și după venirea noului antrenor, Federico Coppitelli.
Cum a ajuns Vulturar liderul vestiarului
„Pentru că am fost căpitanul echipei și în sezonul precedent, noul antrenor m-a întrebat dacă vreau să mai port banderola. I-am răspuns că decizia este la el, dar că eu vreau să mă impun atât ca jucător, cât și din postura de căpitan al echipei.
Și m-a ales tot pe mine, mă bucur și îi mulțumesc. E mult de muncă, nu reușești să te impui ușor într-un astfel de campionat puternic”, ne-a declarat jucătorul care a împlinit în martie 19 ani.
Petrecere ca-n basme
După un sezon foarte solicitant, sărbătorirea titlului de campion a fost și ea la loc de cinste.
„Ce pot să spun, petrecerea a durat trei zile și trei nopți. Au fost momente de neuitat, la finele unui sezon reușit”, a spus tânărul jucător, arătând că în fotbalul profesionist chefurile vin abia după îndeplinirea obiectivului. Până atunci, seriozitatea și spiritul de sacrificiu sunt la loc de cinste.
După ce va petrece câteva zile alături de familie și cei apropiați la Arad, Cătălin vrea să se retragă o săptămână departe de tumultul orașelor. Destinația aleasă este tot la Marea Adriatică, dar pe partea opusă coastei italiene unde se află și Lecce, în Croația.
„Probabil va fi o vacanță pe o insulă cu familia, încă nu este nimic stabilit”, a afirmat optarul campion la juniori.
Le ține pumnii „tricolorilor”
Fiind component al loturilor de juniori ale României încă de la o vârstă fragedă, Vulturar le ține pumnii jucătorilor de la tineret, care vor juca în Campionatul European U23, dar și primei reprezentative, în dubla confruntare din deplasare cu Kosovo și Elveția.
„Îmi doresc pentru echipele noastre naționale rezultate cât mai bune. O prezență cât mai sus echipei de tineret și o calificare a seniorilor la Euro 2024”, sună încurajarea blondului mijlocaș de la Lecce.
{{text}}