Liga 1

Petrolul a perfectat două transferuri » Un fost fundaș de la CS Mioveni și un portar legitimat 10 ani la Genoa

Guilherme Garutti, noul jucător de la Petrolul. Foto: Facebook @ FC Petrolul Ploiești

Articol de Eduard Apostol, Vlad Roșu  —  Thursday, 15 June 2023

Petrolul Ploiești a anunțat transferul fundașului central brazilian Guilherme Garutti (29 de ani), fotbalist liber de contract după despărțirea de retrogradata CS Mioveni. 

Guilherme Garutti, noul jucător al Petrolului Ploiești 

Din informațiile Gazetei Sporturilor, fundașul central sud-american a semnat un contract valabil pe 2 ani cu Petrolul Ploiești. Va încasa un salariu lunar de 5.000 de euro la formația prahoveană, mai informează sursele GSP.

Garutti, prezentat la Petrolul. Foto: Facebook @ FC Petrolul Ploiești

„Este o plăcere să fiu noul jucător al Petrolului. Vreau să câștigăm multe meciuri și să facem fanii fericiți”, a spus Garutti, pentru GSP.

Guilherme Garutti a ajuns în România în septembrie 2020, la CS Mioveni, după despărțirea de formația Sertãozinho, din țara natală. A pus umărul la promovarea argeșenilor în Superliga, dar și la menținerea galben-verzilor în prima ligă. Micuța formație a retrogradat în cele din urmă la finalul acestui sezon de Liga 1. 

În cei aproape 3 ani petrecuți la CS Mioveni, Guilherme Garutti a adunat 90 de meciuri, reușind să marcheze 5 goluri și să dea două pase de gol. Mai evoluase în carieră la Oeste, Anapolina, Sao Caetano, Boe Espoete, Portuguesa și Aparecidense, toate echipe din Brazilia.  

Lukas Zima a semnat cu Petrolul 

Pe lângă Guilherme Garutti, „lupii galbeni” au mai perfectat un transfer. Prahovenii l-au adus pe portarul ceh Lukas Zima (29 de an), ultima oară legitimat la formația Venlo, din liga a doua olandeză, informează sursele Gazetei. Din informațiile GSP, Lukas Zima a parafat o înțelegere valabilă pe 3 sezoane cu trupa din Ploiești.

Lukas Zima, transferat de Petrolul Ploiești. Foto: Imago

Crescut de Slavia Praga, Lukas Zima a ajuns în iulie 2021 la Venlo, după despărțirea de Genoa, formație care l-a împrumutat de-a lungul timpului la formații precum Reggiana, Unione Venezia, Mantova, Perugia și Livorno. La Genoa se transferase în iulie 2011, de la Slavia Praga, în schimbul unui milion de euro.

A bifat în tricoul olandezilor 25 de meciuri, reușind să mențină poarta intactă în 5 rânduri. În acest sezon, cehul a avut numai 8 apariții în tricoul lui Venlo. A încasat 15 goluri. 

Citește și: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.