Opinii

Modric. Sufletul. Fotbalistul total

Articol de Theodor Jumătate  —  joi, 15 iunie 2023

Căpitanul Croației e artistul care se dăruiește complet echipei. Jucătorul căruia nu-i lipsește nimic.

În 2018, când era ales Balonul de Aur, unii îl contestau, spunând că nu merită, deși merita atunci mai mult decât oricine. Nu doar pentru încă o Ligă a Campionilor câștigată la Real Madrid - are cinci acum - și finala Mondialului jucată în premieră în tricoul Croației, ci pentru joc, pentru generozitate. Nu exista și nu există un jucător mai generos. Luka Modric e încă sufletul lui Real și al naționalei sale.

Patru ani mai târziu, a fost pe locul 3 la alt Mondial extraordinar. Și duminică e gata de o nouă finală, a Ligii Națiunilor, cu el mereu acolo, deasupra tuturor. Semifinala în fața Olandei, 4-2 după prelungiri, a fost a lui. Gol de 4-2, pasă decisivă la 3-2 și penalty provocat la 1-1. Plus atâtea acțiuni speciale.

Luka Modric // foto: Guliver/gettyimages

La 37 de ani, pe 9 septembrie chiar 38, la capătul unui sezon dificil, la al 65-lea meci, Modric e tot printre cei mai buni. Fotbalistul total. Cel care e și artist, atingerea lui cu exteriorul e de mare rafinament, dar care și muncește pe teren și care se dăruiește complet echipei. Un jucător rarisim. Căpitanul perfect. Fenomen.

A spus că va anunța duminică, după finala Nations League, ce decizie va lua asupra viitorului său la națională. Va continua și la Euro 2024 sau se va retrage imediat, la a 166-a selecție. Trofeul ar fi cea mai frumoasă despărțire de Vatreni, de "Flăcările" Croației.

Modric ne mai oferă un exemplu în această perioadă. A refuzat de mai multe ori milioanele Arabiei Saudite, ultima propunere era de 80 de milioane de euro. Vrea să joace la Real Madrid. Viața lui e fotbalul. Fotbalul adevărat.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.