Diverse

Eduard Novak o „înțeapă” pe Elisabeta Lipă: „Să mă aștepte la aeroport”

+12 Foto
Foto:Eduard Novak

Articol de Cătălin Stroia  —  joi, 15 iunie 2023

Eduard Novak (46 de ani) a susținut ultima conferință de presă în calitate de Ministru al Sportului, după ce în noul guvern condus de Marcel Ciolacu ministerul Sportului va fi înlocuit de o agenție de sport.

În funcția de conducere pentru Agenția pentru Sport, PSD a propus-o pe Elisabeta Lipă, președintele Federației Române de canotaj.

În timpul conferinței de presă susținute, Eduard Novak nu s-a ferit să o înțepe în mai multe rânduri pe Elisabeta Lipă.

VIDEO. Eduard Novak, înțepături pentru Elisabeta Lipă: „Să vină după mine la avion”

>

„O cunosc pe doamna Lipă și am avut mai multe interacțiuni. Dacă ea va fi, o să-i predau mai multe proiecte serioase. Unele sunt obligatorii de implementat, unul fiind programul Hercules. Îi doresc succes!

Noi am avut o colaborare în poziție inversă, eu fiind în 2016 atunci președintele unei federații în an olimpic. După 3 ani de nefinanțare și în mână cu o hotărâre de la de la Înalta Curte de Casație și Justiție, doamna ministru Lipă nu a reușit să-mi recunoască calitatea de președinte. Din această calitate nu am o relație foarte bună cu ea. Sper ca de atunci și până astăzi a învățat să iubească și alte sporturi și nu doar canotajul”, a spus Eduard Novak.

Ce este Programul Hercules

Programul Hercules - program al Ministerului Sportului prin care în luna februarie, în timpul vacanței mobile, copiii între 6-15 ani pot beneficia de cursuri gratuite pentru inițierea în diferite discipline sportive.

Eduard Novak: „Vreau să particip la Jocurile Olimpice din 2024”

Eduard Novak a explicat că ar vrea să continue în sport și după ce nu va mai fi ministru și a menționat râzând că ar vrea ca Elisabeta Lipă să-l aștepte la aeroport.

„O să mă pregătesc de Olimpiadă, o să fiu sportiv. O să vreau să reprezint România cu cinste la Paris 2024, când o să am 48 de ani. Viața mea este sportul și îmi doresc să mă retrag cu încă o medalie. Dacă politicul va dori să mă întorc, poate o voi face”, a spus Eduard Novak

+12 Foto
Eduard Novak a susținut o conferință de presă la MTS

Imediat după o remarcă din sală: „Doamna  Lipă să vă aștepte cu banii”, Eduard Novak a răspuns: „Să mă aștepte la aeroport”.

Dacă aș fi avut în acest minister 200-300 de persoane cum au alte ministere, am fi putut să facem dublu sau triplu cât am realizat. Din păcate, mă frustrează că ne-am blocat în descentralizare. Noi ca minister ar fi trebuit să finanțăm tot ceea ce înseamnă sport! Nu sunt de acord cu finanțarea paralelă de la COSR. Nu există așa ceva nicăieri în Europa. N-ar fi trebuit ca acest minister să se ocupe de bazele sportive!

- Eduard Novak, Ministru interimar al Sportului

Citește și alte știri:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.