Liga 1

O nouă „fentă” în SuperLigă! A semnat al doilea antrenor deghizat în fața FRF

+20 Foto
Mihai Ciobanu a fost anunțat ca antrenor la FC Botoșani // foto: Imago Images

Articol de Daniel Grigore  —  Friday, 16 June 2023

FC Botoșani a anunțat că l-a angajat pe Mihai Ciobanu (63 de ani) ca antrenor principal, însă numirea acestuia reprezintă doar o acoperire în fața regulamentelor FRF. Cel care va pregăti echipa va fi Marius Croitoru (42), revenit în Moldova după un sezon.

Pe modelul FC Voluntari, care l-a anunțat pe Marin Dună antrenor principal deși Ilie Poenaru va pregăti de facto echipa, FC Botoșani l-a prezentat în această dimineață pe Mihai Ciobanu ca „principal” al echipei.

Anunțul a fost făcut la „acoperire”, întrucât Mihai Ciobanu deține licența Pro, necesară antrenorilor din Liga 1, iar Marius Croitoru, cel care se va ocupa de echipă, nu.

Croitoru va fi A1 la Botoșani, rol în care revine după un an petrecut departe de Moldova, în care le-a condus pe FCU Craiova și FC Argeș, două mandate încheiate cu rezultate mult sub așteptări.

Croitoru a mai condus-o pe FC Botoșani între iunie 2019 și iunie 2022, o perioadă foarte bună pentru clubul finanțat de Valeriu Iftime.

Mihai Ciobanu, prezentat ca „principal” la FC Botoșani // sursă foto: Facebook

Sezonul trecut, Mihai Ciobanu a fost antrenor interimar pentru 3 partide, toate pierdute de moldoveni: 2-3 și 0-2 cu FCSB, 0-8 cu Farul. El a fost urmat pe banca Botoșaniului de Flavius Stoican.

FC Botoșani va pregăti noul sezon în cadrul unui cantonament în Austria, programat între 23 iunie și 4 iulie. Sezonul de SuperLigă va începe în weekendul 14-16 iulie 2023.

Începând din sezonul următor, în Liga 1 va fi valabilă o lege gândită de FRF special împotriva „antrenorilor-paravan”, cei angajați de clubul doar a îndeplini cerințele din regulament, precum aceea de a avea antrenor principal cu licență Pro.

Răzvan Burleanu, președintele FRF, a explicat în ce constă aceasta:

Fapta unui antrenor de a încheia cu un club un contract pentru o funcție pe care acesta în fapt nu o va exercita, facilitând astfel clubului respectiv folosirea licenței sale în scopul îndeplinirii formale a unor cerințe de regulament, astfel încât să permite unei alte persoane, care nu deține calificarea / licența necesară să exercite fără drept funcția respectivă constituie o abatere disciplinară.

Iar această abatere disciplinară se sancționează cu suspendarea pe o perioadă de 2 ani de zile și o amendă de 20.000 de lei. Persoana care exercită în fapt funcția pentru care nu deține calificarea necesară va primi o penalitate financiară de minimum 25.000 de lei, la care se adaugă etapele de suspendare conform regulamentului.

Un element nou: clubul în cauză va achita o penalitate de 200.000 de lei. În caz de recidivă, penalitatea se va dubla”.

Mai multe știri din Liga 1:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.