Nationala

Ultrașii „Uniți Sub Tricolor” susțin că au fost abuzați în arestul poliției din Priștina: „Ne-au legat cu mâinile la spate și s-au răzbunat”

+36 Foto
Fanii din Uniți sub Tricolor prezenți la Priștina / FOTO: Captură@ Facebook

Articol de David Marinescu  —  duminică, 18 iunie 2023

Ultrașii din gruparea „Uniți sub Tricolor” au oferit o primă reacție după controversa în care au fost implicați vineri seara, la Kosovo - România, când forțele de ordine de la Priștina i-au evacuat din stadion după ce au scandat o lozincă politică provocatoare, „Kosovo e Serbia”.

La 48 de ore de la disputa tensionată din Kosovo, suporterii români prezenți la Priștina, cei din grupul „Uniți sub Tricolor”, au oferit propria versiune asupra evenimentelor de vineri, dezvăluind și abuzurile la care ar fi fost supuși la sediul poliției din Priștina.

Ultrașii din „Uniți Sub Tricolor” susțin că au fost abuzați de poliția din Priștina

„Cum era de așteptat, situația a degenerat și desi toată lumea aștepta o invadare a terenului din partea fanilor gazdă înspre sectorul nostru, cele mai mari probleme le-am avut cu jandarmii, polițiștii, oamenii de ordine și ofițerii Ministerului de Interne locali.

Ne-au evacut în forță și apoi pe mulți dintre noi ne-au încătușat și arestat pentru câteva ore, răstimp în care, fiind legați cu mâinile la spate, s-au răzbunat pe noi toți cei prezenți în sediul poliției prin rotație, aplicând cu mare patos tot felul de corecții fizice și de ordin psihic foarte agresive până s-au simțit pe deplin împliniți și au considerat că au compensat cu vârf și îndesat îndrăzneala noastră de pe stadion, felicitându-ne la plecare și cu niște amenzi extrem de usturătoare ca sume cerute”, se arată în comunicatul emis de „Uniți sub Tricolor” duminică după-amiaza. 

După ce din partea gazdelor ni s-a îngreunat accesul la meci cât s-a putut de mult posibil, fiind provocați printr-o serie de măsuri foarte restrictive la accesul în peluză, am putut intra pe stadion în finalul primei reprize, iar din repriza a doua, în perspectiva întregului public de pe stadion, evenimentele de pe teren au trecut în plan secund, spectatorii fiind concentrați pe provocarea continuă și huiduirea cât mai gălăgioasă a oricărui cântec și scandări venite dinspre noi.

- Comunicat UST

Ultrașii din Uniți sub Tricolor, evacuați din cauza unei scandări interzise

Ultrașii din Uniți Sub Tricolor au scandat o lozincă pentru care forțele de ordine i-au scos imediat din stadion. 

Aceștia au apelat la o scandare pentru care Federația riscă amenzi usturătoare și chiar suspendarea terenului, având în vedere că suntem recidiviști! 

La un moment dat, cei 15-20 de ultrași au scandat „Kosovo e Serbia”, o scandare cu conotații politice pentru care au fost imediat scoși din stadion. Lozinca nu e pe placul FIFA, astfel că riscul ca terenul să fie suspendat la viitoarele meciuri e unul destul de ridicat. Următoarea partidă de pe teren propriu e programată pe 9 septembrie, împotriva Israelului, pe Arena Națională.

Ce a scris presa din Serbia după ce fanii români au strigat „Kosovo e Serbia”

Știrea a ajuns și în presa din Serbia: 

„Vineri, meciul dintre România și așa-zisul stat Kosovo a fost marcat de un incident, când poliția i-a dat afară din stadion pe suporterii oaspeți.

Fanii români au ținut să sublinieze că nu recunosc așa-zisul stat, așa cum nici țara lor nu a făcut-o, și au scandat «Kosovo e Serbia». Întrucât UEFA nu permite astfel de mesaj, iar România ar putea fi sancționată.

VIDEO GSP a luat pulsul românilor după remiza de la Priștina: „N-avem șanse de calificare” vs. „Sigur mergem la EURO”

>

Citește și alte știri despre naționala României:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.