Nationala

„M-ați adus la discotecă?!” » Scenă amuzantă la Lucerna: cine a întrerupt interviul lui Stoichiță

Mihai Stoichiță / Captură GSP Video

Articol de Raed Krishan (foto), Costin Ștucan  —  duminică, 18 iunie 2023

Mihai Stoichiță, 69 de ani, directorul tehnic al Federației Române de Fotbal, a prefațat, de la Lucerna, duelul pe care „tricolorii” îl vor disputa luni, în preliminariile EURO 2024, împotriva selecționatei „Țării Cantoanelor”.

  • Reporterul special Costin Ștucan și fotoreporterul Raed Krishan sunt corespondenții GSP la Lucerna (Elveția) și transmit toate informațiile care contează înaintea, în timpul și după duelul Elveția - România din preliminariile EURO 2024 (luni, 21:45)

Stoichiță speră la un deznodământ favorabil contra celei mai valoroase echipe din grupă, un rezultat care să le permită „tricolorilor” să viseze în continuare la calificare: 

Întâi rezultat bun în Elveția, apoi calcule: „Obiectiv îndeplinit dacă obținem un rezultat pozitiv”

„Suntem în obiectiv, să vedem dacă vom îndeplini ceea ce ne-am propus. Dar socotelile le facem după meciul din Elveția. Ce e important e că acest punct din Kosovo, oricât de mic ar părea, ne ține în continuare în lupta pentru calificare. Dacă vom obține aici un rezultat pozitiv, ar însemna un obiectiv îndeplinit”, a spus Stoichiță, care a  vorbit apoi despre „potopul” de critici abătut asupra lui George Pușcaș.

„Am spus că e lăudabil ce a făcut Pușcaș. Am stat mult și m-am gândut, a fost ca un rugbyst! Gândiți-vă că fiecare duel al lui a fost ca într-o grămadă la rugby. Plus sprinturile pe care le-a făcut. Realizările tehnice n-au fost extraordinare, dar uitați-vă ce a făcut pentru a nu-i lăsa pe adversari să pună presiune.

I-am spus, l-am felicitat: «Fii în continuare la fel de concentrat, la fel de bătăios și puternic, și sigur vor veni și realizările tehnice».”

VIDEO. Mihai Stoichiță, întrerupt: „M-ați adus la discotecă?!”

>

Discuția a revenit apoi în jurul șanselor de calificare ale României, nu înainte ca interviul lui Stoichiță să fie perturbat de muzica dintr-un autocar ce staționase în apropierea locului în care federalul era intervievat. Vehiculul aparținea unei echipe de fotbal american.

„M-ați adus la discotecă?”, a glumit Stoichiță. Apoi a continuat:

„Toată lumea a fost de acord că elvețienii sunt favoriții grupei, nu e un secret. Dar orice e posibil și cred că România va încerca să infirme acest statut de favorită al Elveției

Normal că mi-aș dori să fim favoriți, să fim văzuți ca acum 20 de ani. Sper să ajungem din nou, prin determinarea și organizarea acestor copii, la ce am fost odată!”, a încheiat acesta. 

VIDEO. Trimisul GSP Costin Ștucan transmite ultimele informații din Elveția:

>

Citește și alte știri despre naționala României:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.