Nationala

Au pus tunurile pe națională: „Nu am existat, n-avem personalitate” » Ilie Dumitrescu a găsit principalii vinovați pentru asediul de la Lucerna

+41 Foto
Elveția - România / foto: Raed Krishan

Articol de David Marinescu  —  Monday, 19 June 2023

Elveția - România. Florin Bratu și Ilie Dumitrescu nu i-au menajat pe „tricolori” pentru prestația din primele 45 de minute ale partidei de la Lucerna.

Dominați covârșitor de elvețieni, care au avut o posesie zdrobitoare în prima repriză (76%-24%), fotbaliștii lui Edi Iordănescu au fost aspru criticați în studiourile emisiunilor de sport. Florin Bratu a remarcat lipsa de personalitate din jocul naționalei, în timp ce „Mister” Ilie Dumitrescu i-a luat în colimator pe cei trei fundași centrali, Nedelcearu, Burcă și Drăgușin:

Foarte greu ne-am exprimat, nu am reușit să ținem de minge, n-am avut personalitate. Mă așteptam să schimbăm un pic sistemul după primirea golului, să mergem puțin mai sus fiindcă noi ne-am apărat în 30 de metri. 

Am fost vulnerabili defensiv, n-am reușit să câștigăm duelurile unu contra unu. În atac nu am existat! Ar trebui să schimbăm, să începem să câștigăm duelurile. Dacă nu schimbă, și energia noastră va începe să scadă”, a spus Florin Bratu, la emisiunea „Digi Sport Special”.

Ilie Dumitrescu: „Fundașii noștri au făcut multe greșeli de poziționare. Repriză modestă!”

„Ne-au surprins din punct de vedere tactic, ne-au surprins cu cei trei din atac. Elvețienii au avut tot timpul superioritate, iar linia de patru a lor a trecut foarte ușor de primul nostru baraj, cel format din Ianis, Alibec și Coman.

(...) N-am câștigat prea multe dueluri. Fundașii noștri centrali au făcut multe greșeli de poziționare. E o repriză destul de modestă făcută de echipa noastră”, a comentat și Ilie Dumitrescu. 

VIDEO Imagini cu fanii înainte de Elveția - România

>

Citește și alte știri despre echipa națională: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.