Nationala

Cum a marcat Valentin Mihăilă cele două goluri cu Elveția » Geniu și mult noroc până la finalizările fantastice

Articol de Viorel Tudorache  —  marţi, 20 iunie 2023

Dominată copios timp de 89 de minute de Elveția, naționala României a reușit să egaleze miraculos, de la 0-2, după ce Mihăilă a transformat impecabil două pase fenomenale ale lui Moruțan, într-un final absolut halucinant. La ambele, „tricolorii” au avut și o doză uriașă de noroc.

Să le luăm pe rând.

Primul gol s-a născut după o degajare greșită a lui Drăgușin, în careul nostru, unde ne apăram cu șapte jucători. 

Cronometrul arăta minutul 88:37 când stoperul de 21 de ani, de la Genoa, a respins în disperare de cauză o minge centrată de Steffen în fața porții. Practic, Drăgușin l-a luat la țintă pe Sow, care, surprins, a ratat controlul. Altfel, se putea face 3-0. 

Mingea degajată de Radu Drăgușin avea să ajungă la Stanciu, deviată din Sow

Din fericire pentru noi, balonul a ricoșat din mijlocașul elvețian la Stanciu, aflat pe linia de 16 metri.

Nicolae Stanciu a declanșat contraatacul de la marginea careului de 16 metri

De aici, atacul României a mers șnur. Stanciu i-a pasat în lateral lui Burcă. Fundașul stânga din acel moment a avansat cu mingea la picior câțiva metri în interior și a schimbat direcția de joc în dreapta, la Manea.

Burcă l-a pus în cursă pe Manea

Jucătorul de la CFR Cluj a avansat nestingherit în terenul gazdelor, i-a predat obiectul lui Moruțan, în margine, și a schițat o învăluire. În tot acest timp, Xhaka și Rodriguez s-au limitat să facă doar un marcaj de supraveghere, fără agresivitate.

Manea i-a pasat lui Moruțan. Mihăilă, în plan îndepărat, indicat cu săgeată, se demarca să apară la finalizare

Moruțan a preluat scurt, undeva pe la 30 și ceva de metri, și a trimis o diagonală senzațională la colțul careului mic, pentru Mihăilă.

Moruțan a centrat excepțional pentru Mihăilă, indicat cu săgeată

Mihăilă a ajuns perfect la întâlnirea cu mingea și a reluat din prima, cu latul piciorului stâng, de sub privirile lui Freuler. Sommer, spectator! România reducea din handicap după fază-blitz de 18 secunde, în care s-au făcut 4 atingeri.

Mihăilă a reluat cu latul mingea centrată de Moruțan

Miracolul urma să se înfăptuiască în minutul 90+2, tot după un melanj între noroc și geniul lui Moruțan și Mihăilă.

Spre deosebire de primul gol, la cel de-al doilea am avut și mai mult noroc. De la margine se arătaseră 6 minute suplimentare. Eram în cel de-al doilea, iar Elveția avea corner. Gazdele au jucat scurt, încercând să țină cât mai mult de minge. 

Stanciu a obținut un aut, în preajma porții lui Moldovan, pe care l-au revendicat și elvețienii.

Și acum, atenție!

Burcă a aruncat în lung de linie spre Mihăilă, care a pierdut duelul aerian cu Elvedi. S-au dat lupte grele pentru minge în terenul nostru.

Burcă a aruncat de la margine, din preajma porții noastre

Cicâldău a respins cu capul spre Stanciu, care a dat o „lumânare” spre mijlocul terenului, forțat de blocajul lui Freuler, cu talpa sus.

Stanciu înalță „zmeul”

Mingea, asemănătoare celei de urmărire la rugby, i-a căzut, pur și simplu, în cap lui Pușcaș, și a deviat norocos la Moruțan. Astfel, Akanji a fost scos din joc.

George Pușcaș s-a trezit cu mingea în cap, Akanji păcălit

Moruțan a intrat în centru, a plecat de lângă Rodriguez și i-a luat fața lui Schar. După ce a preluat balonul l-a lansat în adâncime pe Mihăilă, lansat în viteză din spate.

Moruțan l-a lansat pe Mihăilă pentru golul de 2-2

Extrema stângă a pătruns în careu și l-a învins din nou pe Sommer, cu stângul, tot din colțul careului mic, cu toată opoziția lui Schar. Totul s-a derulat în 15 secunde din momentul autului executat de Burcă.

Mihăilă și-a exploatat viteză și a marcat pentru un egal nesperat în Elveția

După golul doi, Valentin Mihăilă s-a urcat de bucurie pe plasa de protecție din zona sectorului în care se aflau fanii români și s-a accidentat. El ratează Euro 2023 de tineret, care începe miercuri, 21 iunie.

Mihăilă s-a accidentat la bucuria cu fanii români

Cifrele lui Valentin Mihăilă din meciul cu Elveția

Index Instat292 
Goluri 2
Șanse de gol 2 (100%) 
Șuturi/pe poartă  3/2
Pase 11 (82%) 
 Mingi pierdute 3
Mingi recuperate 1
Dueluri 5 (20%) 
Driblinguri 3 (33%)

VIDEO. Gigi Becali, despre punctul smuls de tricolori contra Elveției: „S-au distrat cu noi, parcă eram șoricei. Nu avem valoare, dar bravo lor că au muncit”

>

Citește și alte articole:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.