Tenis

Sorana Cîrstea a reușit prima sa victorie în fața Anei Bogdan

Sorana Cîrstea sărbătorind victoria FOTO Imago Images

Articol de Roxana Fleşeru  —  marţi, 20 iunie 2023

Sorana Cîrstea, 33 de ani și 38 WTA, a trecut, marți, de Ana Bogdan, 30 de ani și 61 WTA, în primul tur al turneului de la Birmingham cu 6-4, 2-6, 6-3

Trecerea de la o suprafață la alta e mereu dificilă în tenis, dar cea de la iarbă la zgură e cea mai pretențioasă. Nici Sorana Cîrstea, nici Ana Bogdan n-au mai jucat după Roland Garros și au început perioada de verde din sezon cu turneul WTA 250 de la Birmingham. 

Ana a avut un mic avantaj pentru că a venit din calificări și a avut timp să se obișnuiască. Cu toate acestea, Sorana a câștigat primul set cu 6-4 în 51 de minute.

În următorul set nivelul de joc al Soranei a scăzut și s-au petrecut câteva secevențe ce aminteau de meciurile anterioare dintre cele două jucătoare din România. Ana Bogdan a câștigat ambele partide disputate în trecut. Acestea au avut loc în 2016, la US Open, iar Bogdan s-a impus cu 0-6, 7-5, 6-2 și în 2017 la Bucharest Open când a câștigat cu 6-4, 6-2.

Echilibru pe final 

Decisivul a fost unul echilibrat, mergându-se cu serviciul până la 3-2. În game-ul al șaselea, Sorana a reușit să-i confiște serviciul adversarei. Dar re-break-ul a venit imediat. După ce s-a plâns de o minge care era evident out, Sorana a făcut un joc bun la retur și a ajuns în postura de a servi pentru a închide meciul la 5-3.

Jucătoarea în vârstă de 33 de ani s-a impus cu 6-4, 2-6, 6-3 în două ore și cinci minute. Adversara româncei va fi decisă în urma partidei dintre Barbora Strycova și Magdalena Frech.

Anul trecut la Birmingham, Sorana Cîrstea a ajuns până în semifinale.

Citește și: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.