Liga 1

Doliu în fotbalul românesc! O legendă a lui U Cluj s-a stins din viață

Foto: Simion Moguț/ Facebook Universitatea Cluj

Articol de Cătălin Stroia  —  marţi, 20 iunie 2023

Fostul portar al „șepcilor roșii” Simion Moguț  a trecut la cele veșnice la vârsta de 90 de ani.

Simion Moguț era ultimul supraviețuitor din echipa care a adus unicul trofeu câștigat de „studenți”, Cupa României, din 1965, câștigată în fața celor de al Dinamo Pitești. Anunțul a fost făcut de clubul alb-negru care a amintit de cariera acestuia în tricoul alb-negru.

Simion Moguț a băut șampanie din Cupă

După ce au câștigat finala Cupei României, 2-1, împotriva celor de al Dinamo Pitești, în timpul sărbătorii, Simion Moguț a băut șampanie din cupă, fapt considerat insultător de autoritățile din acea perioadă.

Simion Moguț a fost unul dintre cei 11 jucători trimiși în teren de Andrei Sepci în finala Cupei României din 1965 cu Dinamo Pitești. „Moțul” a avut intervenții salvatoare în acel joc disputat pe Stadionul „Republicii” din București, contribuind masiv la victoria ce ne-a adus primul și singurul trofeu din istorie. Născut pe 18 aprilie 1933 la Zlatna, Simion Moguț, poreclit și „Moțul”, a ajuns la Universitatea Cluj în 1959, pe când avea 26 de ani. Înainte de a ajunge la Cluj-Napoca, Simion Moguț mai jucase pentru Chimica Târnăveni, Dinamo Câmpina, Dinamo București și Dinamo Târgu-Jiu. Pentru „studenți”, el a evoluat timp de șapte sezoane, perioadă în care a strâns un total de 131 de meciuri cu ”U” pe piept. Dumnezeu sa îl odihnească în pace!

Mesajul Universității Cluj

Portarul în vârstă de 90 de ani a dat în acest an  lovitura de start a partidei cu UTA din semifinala Cupei României, câștigată de „studenți” cu 1-0. Înaintea finalei cu Sepsi, Simion Moguț le-a transmis un mesaj alb negrilor. 

„Aș vrea să aibă spontaneitate în teren și să ajungă în vârful calității lor. Doar așa pot ajunge la o victorie”, spunea Simion Moguț.

Dumnezeu să-l odihnească!

Citește și alte știri:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.