Euro 2024

Rezultat ȘOCANT! Moldova a întors-o pe Polonia de la 0-2 » Lewandowski, răpus la Chișinău

Moldova - Polonia/ foto Imago Images

Articol de Adrian Duţă  —  Tuesday, 20 June 2023

Moldova a reușit șocul zilei în preliminariile EURO 2024. A fost condusă de Polonia cu 0-2 la pauză și a câștigat cu 3-2, acasă.

După revenirea miraculoasă a României cu Elveția, 2-2 de la 0-2 în doar 3 minute, Moldova nu s-a lăsat mai prejos și a reușit un șoc și mai mare. Era 2-0 pentru Polonia la pauză, însă ce s-a întâmplat în repriza a doua va rămâne în istoria fotbalului moldovean.

Moldova, revenire șocantă cu Polonia

Milik a deschis scorul pentru Polonia, în minutul 12, din pasa lui Lewandowski. Cei doi atacanți au făcut schimb de roluri, iar Robert a dus scorul la 2-0 în minutul 34, cu un șut plasat, după pasa lui Milik. Moldova a reușit șocul în repriza a doua. 

Ion Nicolaescu a marcat în minutul 48, cu un șut din marginea careului. Vârful moldovean a reușit „dubla” cu o execuție din afara careului, la firul ierbii, și a egalat situația pe tabelă. Moldovenii nu s-a mulțumit cu remiza și au produs marele șoc al preliminariilor. 

Vladyslav Baboglo a trimis imparabil cu capul în poarta lui Szczesny, din centrarea lui Maxim Cojocaru, în minutul 85. Moldova a trecut peste Polonia în grupa E, 5 puncte față de 3. Moldovenii sunt pe locul 3, după Cehia (locul 1) și Albania (2).

Pentru Moldova au jucat și doi jucători din Liga 1. Vitalie Damașcan (Voluntari) a fost titular în atac și a fost înlocuit la pauză cu Virgiliu Postolachi (UTA).

Citește și:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.